Ce rasa de caini se potriveste familiei tale?

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 07:02
7403 citiri
Ce rasa de caini se potriveste familiei tale?
Sharedheart

Hotararea de a lua un caine vine de obicei dupa ce gasesti raspuns la cateva intrebari: cat timp ai la dispozitie pentru a dedica patrupedului, daca este cineva acasa pe timpul zilei sau cainele va sta singur, cat de scump este, daca ai copii, etc. Desigur, hotararea o poti lua si brusc, dupa ce vezi pe strada un pui de maidanez de care ti se face mila si pe care vrei sa il adopti.

Daca vrei insa sa stii care sunt cele mai potrivite rase pentru o familie, tlc.howstuffworks.com iti vine in ajutor cu cateva sugestii.

1. Beagle

Cainii din aceasta rasa sunt adorabili, perfecti pentru familii mari in cadrul carora pot primi multa atentie. Ei nu sunt extrem de inteligenti, insa temperamentul prietenos, marimea destul de mica si comportamentul bun atunci cand au in jur copii mici ii face sa reprezinte o alegere preferata de catre multi oameni.

2. Rough Collie sau Collie cu parul lung

Acestia sunt recomandati pentru familii cu copii mai mari deoarece au tendinta de a fi prezenti la orice eveniment care se petrece, ceea ce ii face mai nepotriviti pentru un copil mic. Rasa a devenit celebra prin anii '50 datorita serialului "Lassie", care are ca personaj principal un astfel de exemplar.

3. Basset Hound

Daca vrei un caine care sa nu iti rastoarne diverse obiecte prin casa pentru ca este prea activ, un Basset Hound este perfect. Desi in primii ani de viata sunt energici, pe masura ce inainteaza in varsta sunt perfect multumiti daca doar stau si se odihnesc.

4. Dachshund

Desi nu sunt iesit din comun de inteligenti si sunt destul de distanti cu persoanele necunoscute, acestia sunt extraordinar de jucausi, se plictisesc foarte rar si adora sa fie in preajma stapanilor. Si sunt si destul de usor de intretinut.

5. Labrador Retriever

Acestia sunt prietenosi, loiali si entuziasti. Au nevoie de mult spatiu si multa atentie, insa stiu sa rasplateasca cu cel mai sincer devotament si cu o dragoste aparte. Sunt foarte potriviti pentru familiile care au nevoie de un companion pentru activitati de exterior. Totodata, au un nivel de inteligenta ridicat si se poarta bine cu copiii, chiar si cu cei mici.

6. Pug

Desi au o infatisare destul de bizara, acestia sunt considerati de catre multe persoane ca fiind fermecatori. Sunt rabdatori, calmi, prietenosi, suficient de activi cat sa fie distractivi, insa nici exagerat, cat sa fie nevoie sa ii plimbi kilometri in fiecare zi. Sunt potriviti pentru familiile cu copii mici si pentru apartamente.

7. Golden Retriever

Acestia sunt caini extrem de dragalasi, care iubesc pe oricine, fiind perfecti atat pentru familiile mari cat si pentru cele mici, si atat pentru cele cu adolescenti, cat si pentru cele cu copii mici. Sunt usor de dresat datorita inteligentei si zelului de care dau dovada. In ce priveste paza insa stau mai slab tocmai datorita caracterului excesiv de prietenos. Mai degraba incep sa se gudure cand intra un strain in curte decat sa latre.

8. Papillon

Acestia se remarca prin faptul ca sunt foarte buni caini de companie si foarte potriviti pentru cei care locuiesc la oras. Sunt vioi, inteligenti, iubitori de distractie si dornici sa te bucure, insa nu sunt recomandati familiilor cu copii mici.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#rase caini potrivite familie, #caini potriviti familii , #animale