Cel mai batran paianjen din lume a murit la 43 de ani,"acasa", intepat de o viespe

Luni, 30 Aprilie 2018, ora 18:20
6844 citiri
Cel mai batran paianjen din lume a murit la 43 de ani,"acasa", intepat de o viespe
Foto: Arhiva Pixabay

Cel mai batran paianjen din lume a murit in Australia, "acasa", la venerabila varsta de 43 de ani, in urma intepaturii unei viespi, au anuntat cercetatorii.

Apartinand speciei gaius villosus, din subordinul mygalomorphae, acest paianjen femela a batut recordul precedent de varsta detinut de o tarantula americana, de 28 de ani, potrivit unui studiu publicat de Pacific Conservation Biology Journal, citat de AFP.

Cu toate acestea, paianjenul nu a murit din cauza varstei inaintate, ci in urma intepaturii unei viespi, au precizat cercetatorii.

Botezata "Numarul 16", arahnida le-a permis cercetatorilor sa afle mai multe despre comportamentul acestor vietuitoare care se gasesc pe tot teritoriul australian, inclusiv in gradinile oamenilor.

"Potrivit informatiilor noastre, este specia de paianjen studiata de cel mai mult timp, iar lunga sa existenta ne-a permis sa aflam mai multe despre comportamentul acestor vietuitoare si dinamica populatiei lor", a declarat cercetatoarea Leanda Mason, de la universitatea Curtin din Perth, din statul Australia de Vest.

"Numarul 16" a fost descoperit in 1974, cu prilejul lansarii unui studiu despre paianjenii-cartita (care isi sapa o vizuina), in centrul regiunii Wheatbelt de catre specialista australiana in arahnide Barbara York Main, astazi in varsta de 88 de ani.

Exemplarul a fost studiat in habitatul sau natural. Paianjenii-cartita femele isi petrec cea mai mare parte a vietii in vizuina sau in proximitatea acesteia. Cercetatorii i-au marcat vizuina si o monitorizau frecvent.

Paianjenii-cartita traiesc in general intre cinci si 20 de ani. Nu sunt o amenintare majora pentru oameni, dar muscatura lor poate fi dureroasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#cel mai batran paianjen murit , #animale
Comentarii
Poza Leana
Leana
rank 1
era paianjenu Firea sau Olguta sau Dancila?
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Asa patesti cind esti pensionar iar doctorii te lasa sa mori sau