Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai ciudate specii de rechini (Galerie foto)

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 17:44
31741 citiri
Cele mai ciudate specii de rechini (Galerie foto)

Nu te mai gandi la spatiu, exista fiinte care seamana cu extraterestri mai aproape de tine.

Rechinii sunt foarte diversi, fiind dotati cu fel de fel de abilitati, de la cea de a otravi, pana la senzori electrici. Iata care sunt cei mai ciudati dintre ei, conform Brainz.org:

Sistius Brasiliensis

Rechinii din aceasta specie cresc doar intre 43 si 55 de centimetri, dar tot sunt inspaimantatori. Corpurile lor sunt fosforescente, cu exceptia unei dungi mici, negre, la ceafa. Desi au un apetit insatiabil, ei sunt cunoscuti in general ca fiind parazitari. Se ataseaza de o creatura mai mare si isi prind buzele de carnea acesteia.

Dintele de sus serveste drept ancora, in timp ce cel de jos functioneaza precum un cutit care injunghie, miscandu-se in sus si in jos. Multe animale marine, de la delfini pana la balene si foci au fost vazute cu rani provocate de acest rechin.

Rechinul fierastrau cu nas lung

Acesta este unul dintre cele 6 specii de rechin fierastrau, crescand pana la 130-140 de centimetri. Mustatile de pe nas sunt sensibile la vibratii si bioelectricitate, dar si la atingere si miros, asa ca sunt folosite pentru a descoperi delicatesele ascunse sub nisip. In plus, nasul este folosit pe post de arma, rechinul ranind prada cu el.

Rechinul cu volanase

Acesta seamana mai degraba cu un tipar urias, gasindu-se in apele oceanului Pacific si Atlantic, mai ales in Japonia. In afara formei sale, mai prezinta o alta insusire ciudata: perioada sa de gestatie este de 42 de luni. Are 300 de dinti si gura se poate dizloca, pentru a inghiti prazi mari. Inoatoarele sunt destul de mici, cercetatorii crezand mult timp ca se deplaseaza tarandu-se.

Rechinul Basking

Acesti rechini se afla pe locul 2 in ceea ce priveste marimea, ajungand pana la 10 metri lungime. Ei se misca prin apa cu gura deschisa, avand 5.000 de raclete cu care filtreaza planctonul din 1,5 milioane de litri de apa.

Ei trebuie sa inoate atat timp cat vor sa se hraneasca, ajungand pana la adancimi de 914 metri. Din pacate, in ultimul timp au fost vanati fara control si sunt pe cale de disparitie.

Rechinul cu gura mare

Extrem de rari, sunt niste inotatori foarte lenti, cu inotatoare foarte slabe si coada asimetrica. Au fost vazuti doar de 54 de ori din 1976, de cand au fost descoperiti in Hawaii. Pot sa creasca pana la 5 metri si jumatate.

Rechinul fantoma

De la botul in forma de plug pana la abdomenul argintiu, rechinii fantoma sunt foarte interesanti, fiind numiti si rechinii-elefant. Totusi, ei nici macar nu sunt rechini, fiind niste pesti cartilaginosi.

Cresc putin peste un metru, iar nasul lor este acoperit cu pori care ajuta la gasirea hranei si identificarea miscarilor si a curentilor electrici. Ei traiesc in ape temperate din Australia si Noua Zeelanda.

Rechinul Wobbegong

Acestia pot sa masoare intre 1 si 3 metri, fiind adevarati maestri ai deghizarii. Nuanta pielii ii ajuta sa stea pe fundul oceanului fara sa fie observati, astfel incat isi prind prada in ambuscada. Ei consuma crabi, caracatite, pesti mici si chiar alti rechini care inoata destul de aproape de ei.

Ataca repede, deschizand maxilarul si inchizandu-l la loc cu putere. Pot chiar sa il si dizloce, pentru a prinde prada mai mare. Unii Wobbegong au atacat si oameni, dar doar in cazurile in care acestia au calcat pe rechin din greseala.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#rechini specii, #rechini diversitate, #specii ciudate rechini, #rechini ciudatenii , #animale