Cele mai periculoase animale "dragute" de pe planeta (Galerie foto)

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 17:30
31732 citiri
Cele mai periculoase animale "dragute" de pe planeta (Galerie foto)
Foto: MNN

Multe dintre animalele de pe Pamant, indiferent daca traiesc pe uscat sau in apa, sunt prin natura lor extrem de periculoase pentru oameni.

Unele au un temperament agresiv, altele produc toxine care pot provoca moartea. Pe unele le iubesti numai pentru simplul fapt ca sunt dragalase si par inofensive, insa ele pot fi un dusman nedeclarat al oamenilor.

Iata cateva dintre animalele care reprezinta o reala amenintare pentru oameni:

Pestele Puffer (foto) este una dintre cele mai otravitoare vertebrate de pe planeta. Chiar si dupa ce este "prins", pescarii recomanda utilizarea manusilor groase pentru a evita otravirea si pentru a nu fi muscati atunci cand pestele este scos din carlig.

Veninul de la un astfel de peste nu are antidot si ucide prin paralizarea diafragmei, cauzand sufocare, potrivit Mother Nature Network.

Lorisul lenes este unul dintre putinele mamifere veninoase. El produce o toxina in coatele sale pe care o intinde pe pui pentru a-i proteja de tot felul de pericole. Lorisul lenes isi linge aceste zone pentru a lua toxina in gura si astfel muscatura sa este una plina de venin. Toxina poate provoca moartea prin soc anafilactic.

Nu trebuie sa te surprinda faptul ca elanul se afla pe lista animalelor periculoase. Anual, aceste mamifere salbatici ataca mult mai multi oameni decat o fac ursii, fiind cunoscute pentru agresivitatea de care dau dovada atunci cand se simt amenintate.

Pe de alta parte, in Finlanda, s-a descoperit ca persoanele care consuma carne de elan, in special ficat si rinichi prezina un nivel crescut de cadmiu in sange. Marii consumatori ai acestor organe sunt expusi la toxicitatea acestui metal greu.

Pisicile salbatice mari sunt o reala amenintare pentru oameni. In America de Nord, pumele sunt un pericol ocazional pentru excursionisti si copii. Insa, in general, toate pisicile salbatice mari - inclusiv tigrii, leii, jaguarii, leoparzii si gheparzii - reprezinta un pericol pentru oameni. 15.000 de pisici salbatice mari sunt tinute captive in Statele Unite si doar un mic procent dintre acestea se afla in gradinile zoologice acreditate.

Cazuarul este o pasare de talie inalta, inrudita cu emu si cunoscuta pentru temperamentul sau extrem de agresiv. Specifica padurilor tropicale din Australia si Noua Guinee, aceasta pasare are pe cap o creasta cornoasa ca un coif.

Cazuarii sunt atat de puternici, incat, cu o singura lovitura, pot omori un om sau chiar un cal. Picioarele pasarii sunt deosebit de puternice, ceea ce le permite sa atinga o viteza de 50 km/h.

Caracatita cu inele albastre este cea mai otravitoare din lume, putand ucide un om in doar cateva minute. Nu se cunoaste inca vreun antidot. In cazul in care din greseala ai pasit pe ea, va musca. Ea locuieste in bazinele Australiei.

Ursii sunt unele dintre cele mai adorabile carnivore mari din lume, insa nu trebuie uitat faptul ca pe cat sunt de dragalasi cand sunt mici pe atat sunt de periculosi pot fi.

Ursii Grizzly si cei polari sunt doua dintre cele mai de temut specii. Insa un real pericol il reprezinta si ursul panda gigant vegetarian.

Broasca sageata veninoasa aurie este aparte prin culoarea corpului sau. Insa aceasta creatura se numara printre cele mai otravitoare animale de pe Pamant. Veninul secretat de pielea acesteia este fatal. Indienii americani foloseau substanta toxica in fabricarea sagetilor.

Furnicarul este si el prezent pe lista celor mai periculoase animale din lume. Acest animal pare inofensiv, insa daca este atacat se apara cu armele sale de baza - ghearele puternice si ascutite. Este un veritabil aspirator de furnici si de termite, insa atentie, poate fi un real pericol si pentru om.

Putini stiu ca sepia, o molusca aparent inofensiva, este extrem de periculoasa. Veninul ei este considerat foarte toxic si poate fi aproape la fel de fatal ca si muscatura unei caracatite cu inele albastre.

Leopardul de mare sau foca-leopard este un pradator care vaneaza atat pesti cat si pinguini. Insa si oamenii pot fi victime ale focilor leopard.

In 1985, exploratorul scotian Gareth Wood a fost muscat de doua ori de picior de un leopard de mare care incerca sa il traga in apa. In 2003, biologul Kirsty Brown, care explora fauna antarctica, a fost prins in coltii unei astfel de foci si tras in apele inghetate. Din pacate, femeia nu a mai putut fi salvata.

Soparla Gila este una dintre cele mai veninoase specii de soparle care mai traiesc pe Pamant. Este raspandita in zonele aride din Statele Unite si desi este extrem de inceata, muscatura ei este toxica si dureroasa.

Desi la prima vedere elefantul pare pasnic si inofensiv. In realitate, daca este atacat sau intalnit in salbaticie, poate deveni imprevizibil si periculos.

In India, sute de oameni sunt ucisi de elefanti. In plus, au existat cazuri in care angajati ai gradinilor zoologice au fost ucisi de elefanti, desi acestia ii ingrijeau de ani de zile.

Chiar si cele mai mici maimute pot fi periculoase pentru om. O simpla muscatura poate transmite virusul hepatitei C. Maimutele mai mari, precum cimpanzeii, gorilele sau urangutanii sunt capabile chiar sa omoare un om atunci cand se simt in pericol.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#animale periculoaseom, #venin fatal soparla, #elefant, #ursi maimute , #animale