Cele mai periculoase locuri unde poti fi atacat de animale (Galerie foto)

Luni, 20 August 2012, ora 18:33
14416 citiri
Cele mai periculoase locuri unde poti fi atacat de animale (Galerie foto)
Foto: Travel + Leisure

Turistii care ajung in zone mai salbatice ale Terrei, dar nu numai pot avea parte de experiente neplacute sau chiar groaznice daca ajung sa aiba contact direct cu vreun animal veninos ori foarte puternic.

Travel + Leisure a intocmit o lista cu locurile in care este cel mai probabil ca un animal periculos sa atace oameni.

1. Marele rechin alb - New South Wales, Australia

Districtul Volusia din Florida este probabil locul in care au loc cele mai multe atacuri din partea rechinilor - 231 din 1882, niciunul fatal - , insa in New South Wales, Australia, au loc cele mai grave astfel de incidente - 148 din 1876 pana in 2008 (12 de la marele rechin alb, din care 9 fatale).

Cele mai multe atacuri au loc asupra surferilor sau asupra inotatorilor care inoata singuri ori care se departeaza de grup. Daca esti cumva atacat, cauta sa lovesti rechinul in ochi (nu in nas).

2. Tigrul bengalez - Bangladesh

Atacurile tigrilor sunt frecvente in toata Asia, dar mai ales in zona Sundarbans din Bangladesh, care este locul cel mai periculos din lume in acest sens, cu o medie de 150 de decese pe an. Atacurile vizeaza adesea copii si au loc de regula atunci cand teritoriul unui tigru este incalcat, cand un tigru este ranit sau infometat.

Daca te-ai apropiat de un tigru fara sa iti dai seama, nu fugi, deoarece acest gest nu va face decat sa starneasca instinctul lui de a te urmari. Iar in cazul in care esti cumva atacat, incearca sa iti acoperi gatul cu mana - gatul este primul loc la care se repede acest animal.

3. Liliacul vampir - Venezuela

Din 1932 au fost inregistrate cel putin 132 de decese umane din cauza liliecilor vampir - purtatori de rabie. Si, desi acestia se afla peste tot in America de Sud si Centrala, cei mai multi se gasesc in Venezuela si Trinidad & Tobago.

Liliecii vampir sunt tacuti si de multe ori victimele nici nu simt cand acestia le beau din sange in timp ce dorm. In 2008, 38 de indieni din sate venezuelene au murit dupa ce au fost muscati de astfel de animale si s-au imbolnavit de rabie, dar si turisti sau cercetatori au cazut prada lor.

Pentru a-ti spori sansele de a nu fi atacat, ai grija sa dormi cu o plasa de tantari in jurul patului.

4. Ursul polar - Rusia

In Rusia au avut loc 19 atacuri fatale din partea ursilor polari, de cand au inceput sa se faca inregistrari in acest sens, tara fiind urmata de Canada, cu 7 atacuri mortale, si de SUA, cu 2. Cand un astfel de urs ataca, o face de regula pentru ca ii este foame. Atentie, este extrem de agresiv.

Daca ajungi in preajma unui urs polar si vezi ca are de gand sa te atace, fa cat mai mult zgomot, pentru a-l indeparta. In cazul in care acest lucru nu functioneaza, intinde-te pe sol, acopera-ti fata si fa pe mortul.

5. Meduza cutie - nordul Australiei

In ultimul secol, aproximativ, in Australia au avut loc 70 de atacuri fatale din partea meduzelor cutie. Si, desi cele mai multe dintre cele 19 specii de meduza cutie sunt veninoase, cea mai periculoasa este Chironex fleckeri, endemica Australiei. Este intalnita mai des pe coasta de nord, din noiembrie pana in mai.

Tentaculele lor pot creste pana la 3 metri lungime si contactul cu doar unul singur poate cauza aproape moarte instantanee.

Daca ajungi sa inoti in apele de nord ale Australiei, este de preferat sa porti un costum din lycra, care sa iti acopere integral corpul. Iar daca esti intepat, indeparteaza tentaculele cu o penseta, scufunda zona in otet si mergi la cel mai apropiat spital.

De asemenea, ai mare grija atunci cand te plimbi pe plaja. Este de preferat sa porti papuci, deoarece veninul acestor creaturi ramane activ si dupa ce mor si sunt aduse la tarm.

6. Puma - California

In SUA si Canada au fost 80 de atacuri ale pumelor in ultimele doua decenii, dintre care 12 mortale, iar jumatate dintre decese au avut loc pe terenul Californiei. Aceste animale, care ataca de regula cand sunt ranite sau infometate, cauta de obicei sa prinda capul victimei in gura lor.

Ca sa eviti un incident, nu te plimba pe jos sau cu bicicleta in zone impadurite din California in special. Iar daca cumva dai nas in nas cu o puma, stai drept, umfla-ti pieptul cat poti, priveste-o in ochi si fa mult zgomot. Nu te intoarce si nu fugi.

7. Piranha - Bazinul fluviului Amazon, Brazilia

Exista circa 40 de specii de pesti piranha, dar Pygocentrus nattereri, care se gaseste in Bazinul fluviului Amazon, este considerat a fi cel mai periculos, adesea devorandu-si victimele pana la oase. Nu au fost inregistrate decat trei decese din cauza acestor pesti, dar atacurile sunt frecvente, mai ales in timpul sezonului uscat si calduros, cand mancarea este putina, iar pestii raman izolati in ape mici.

Daca ajungi in aceasta zona, nu intra in apa descult - pestilor piranha le place sa atace picioarele.

8. Hipopotamul - Africa Subsahariana

Legat de acest animal nu exista statistici, dar in ultimii ani au avut loc mai multe atacuri fatale in Zambia si Kenya. Hipopotamii sunt considerati drept cele mai periculoase animale din Africa, atacand adesea daca te apropii prea repede de ei sau daca sunt separati de puii lor.

In cazul in care vrei sa vezi hipopotami de la o distanta destul de mica, ai grija sa te apropii incet.

9. Serpi - Florida

In ultimii aproximativ zece ani, in sudul Floridei s-au inmultit anacondele si serpii boa constrictori, iar din 1998 au fost prinsi circa 370 de pitoni birmani in Everglades. Totodata, muscaturile unor serpi veninosi sunt frecvente in Florida.

In cazul in care esti muscat de un sarpe veninos, este foarte important sa identifici specia din care face parte, pentru a sti ce antivenin trebuie sa ti se administreze.

10. Aligatorul - Florida

Aligatorii ataca pe intreg teritoriul Statelor Unite, dar in Florida ataca cel mai des - circa 7-8 atacuri anual si un deces o data la cativa ani. Atacurile au loc de obicei cand oamenii se apropie prea mult de aceste animale.

In cazul in care esti muscat de unul, lupta-te, taraste-te, fa zgomot si loveste-l in ochi cat de tare poti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#atacuri animale, #locuri periculoase atacuri animale, #locuri atacuri animale, #locuri risc atacuri animale , #animale
Comentarii