Cele mai scumpe 10 rase de caini din lume (Galerie foto)

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 12:06
220261 citiri
Cele mai scumpe 10 rase de caini din lume (Galerie foto)
Foto: businessinsider

Pentru unii oameni bogati, mari iubitori de caini, conteaza foarte mult si pedigriul atunci cand isi cumpara un animal de companie, astfel ca sunt dispusi sa dea bani grei pe un exemplar pretios.

Business Insider a intocmit o lista cu cele mai scumpe 10 rase de caini din lume.

1. Mastiful tibetan - 2.200 - 7.000 de dolari

Pretul mediu al unui mastif tibetan merge si pana la 7.000 de dolari. Mai mult, cel mai scump caine vandut vreodata a fost unul din aceasta rasa, cumparat cu 1,5 milioane de dolari de un om de afaceri foarte bogat din China. In ciuda aspectului fioros, acesti caini, care ajung si la 100 de kilograme, sunt calmi si loiali. Adora spatiile deschise, fiind foarte potriviti pentru case care au curti mari.

2. Mastiful francez - 3.000 de dolari

Acesta este mai usor de procurat decat cel tibetan, fiind un caine puternic si impunator. Este considerat adesea un simbol al statutului de catre cei mai instariti.

3. Corgi Galez Pembroke - 1.000 de dolari

1.000 de dolari este pretul minim al unui astfel de caine, dar poate creste in functie de pedigri. Este rasa favorita a reginei Elisabeta a II-a, fiind si animalul de companie preferat al familiei regale britanice de sapte decenii incoace.

4. Saluki - 2.500 de dolari

Despre aceasta rasa se crede ca este una dintre cele mai vechi rase de caini domesticiti din Egipt. Cainii saluki sunt cautati mai ales pentru alura gratioasa, dar intretinerea lor este una care cere destul de multa atentie.

5. Chow Chow - 1.000 - 8.500 de dolari

Denumirea chineza a acestui caine, Songshi Quan, se traduce "cainele-leu pufos", rasa fiind una adorabila si cunoscuta mai ales pentru faptul ca exemplarele au limba albastra spre negru.

6. Bulldog englez - 2.500 - 9.000 de dolari

Cu mutrisoara ridata pe care o au acesti caini, animalele trec ca fiind morocanoase si dure, dar de fapt sunt foarte jucause. In ultimii ani au devenit foarte populari si, desi exista si astfel de caini care nu se vand cu preturi exorbitante, unul de rasa pura poate ajunge sa coste si 9.000 de dolari.

7. Cainele eschimos canadian - 7.000 de dolari

Aceasta este o rasa destul de rara, in America de Nord spre exemplu existand mai putin de 500 de exemplare. Atletici si impozanti, acesti caini sunt perfecti pentru persoanele aventuroase, insa de preferat este sa nu fie tinuti in medii cu temperaturi ridicate.

8. Lowchen - 5.000 - 8.000 de dolari

Lowchen este o rasa foarte populara in Europa, reprezentantii acesteia fiind mici, dar isteti si plini de viata.

9. Cavalier King Charles Spaniel - 1.000 - 14.000 de dolari

Aceasta rasa a fost numita astfel dupa Charles al II-lea, rege al Angliei, Irlandei si Scotiei in secolul al XVII-lea. Cainii Cavalier King Charles Spaniel au boticuri scurte, urechi foarte lungi, sunt extrem de prietenosi si se inteleg foarte bine atat cu copiii, cat si cu alte rase de caini.

10. Samoyed - 4.000 - 11.000 de dolari

Cainii din aceasta rasa mai sunt porecliti si "Smiley" deoarece sunt plini de viata si veseli, fiind foarte populari ca animale de show.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#caini scumpi, #caini foarte scumpi, #rase scumpe caini, #caini pedigri pret, #rase caini preturi , #animale