Creaturi ce par de tot rasul, dar care au super-puteri (Video, Galerie foto)

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 18:10
12957 citiri
Creaturi ce par de tot rasul, dar care au super-puteri (Video, Galerie foto)

Daca privesti in jurul tau, in natura, vei intelege ca nu exista limita in ceea ce priveste imaginatia. Insa mama-natura are si umor, altfel cum ti-ai explica faptul ca a inzestrat cu super-puteri niste animale pe care, vazandu-le, n-ai da doi bani.

E vorba de un soarece chel, caraghios, greu de privit, insa ai carui dinti ar putea inrobi orice lighioana de pe Terra sau de o vietate marina cu o putere de regenerare nemaivazuta, singura vertebrata care isi poate regenera chiar parti din creier.

Lasand la o parte faptul ca pielea lor nu simte durere si ca au un metabolism extrem de incet, reprezentantii speciei Heterocephalus glaber, nativi din Africa, sunt inzestrati cu niste dinti care ar putea trece ca fiind amuzanti, daca intreaga lor infatisare nu ar fi atat de respingatoare.

Insa acesti dinti supradimensionati reprezinta arma secreta a rozatoarei, ei putand trece si prin beton, asa dupa cum se poate vedea si in fotografiile de mai jos, inainte si dupa ce dintii au fost pusi la treaba, conform Cracked.

Cum e posibil asa ceva? 25% din muschii soarecelui ce nu vede lumina soarelui, traind sub pamant, in galeriile pe care si le sapa singur, sunt concentrati in maxilar (in cazul oamenilor e vorba de doar 1%). In plus, o treime din cortexul cerebral se ocupa cu procesarea informatiilor provenind din cavitatea orala.

E ca si cum restul trupului acestui soarece ar fi certat complet cu evolutia, aceasta facandu-si simtita prezenta doar la nivelul capului.

Cat despre axolotl, care traieste in lacurile din Mexic, acesta este o alta ciudatenie. Vietatea pare sa fi fost construita din bucati apartinand altor animale - are corpul unui peste, membrele unei broaste, iar fata e ... inconfundabila.

Numele sau se traduce ca "monstru de apa" si asta pentru ca salamandra are o putere de regenerare de-a dreptul infricosatoare. Nu doar ca ii pot creste membre noi, in cazul in care ceva se intampla cu cele vechi, insa isi poate regenera si ochii, maxilarele si chiar inima. Daca nu esti impresionat, afla ca si parti din creier pot "creste" din nou.

Asa arata varianta non-albinoasa, acesta fiind si motivul pentru care e alintat "monstrul de apa".

Desi habitatul natural e in Mexic, vietati din aceasta specie se afla in laboratoare din intreaga lume, cercetatorii studiindu-le de ani buni pentru a le intelege si fura secretele.

Pestii din specia Gnathonemus petersii vad cu nasul, ei fiind dotati cu o trompa ca de elefant, care-i ajuta sa se orienteze in mediul acvatic in care traiesc, in vestul si centrul continentului african, respectiv in Zair, Nigeria si Camerun.

Cu aceasta trompa trimit semnale femelelor, ele raspunzandu-le, dar tot cu ea "vad" pe fundul apei, avand o vedere foarte slaba.

Trompa este incarcata cu electricitate si il ajuta sa-si cunoasca la milimetru mediul in care traieste si sa-si gaseasca victime chiar daca sunt ingropate in mal. Aceasta trompa il ajuta pe Gnathonemus petersii sa stie si daca victima microscopica ingropata in mal traieste sau nu, sarcina electrica a corpurilor in cele doua stari fiind diferita.

In plus, marimea creierului sau, raportat la masa corpului, este mai mare decat la om.

Pentru calitatile lor, sunt folositi de multe departamente de cercetare si verificare a calitatii apei de baut din diferite tari. Cand scade calitatea apei, numarul pulsurilor electrice emise de apeste creste.

Aceasta specie apare in picturi descoperite pe peretii unor vechi morminte egiptene ce dateaza inca din anul 2500 i.Hr.

Oreotragus oreotragus, un tip de antilopa africana, este renumita pentru gratia cu care sare si mai ales aterizeaza pe stanci, pe varfuri, ca o balerina.

Numele ei se traduce "cea care sare pe pietre", pentru ca exact asta face, fara a cadea, aluneca sau dezechilibra, gratie copitelor sale mici si moi, care ii asigura o excelenta aderenta.

In plus, are capacitatea de a sari si aproape 8 metri, adica de 15 ori statura sa, si ateriza intr-un loc de numai cativa centimetri latime, tinandu-si picioarele apropiate.

Calmarul japonez zburator, Todarodes pacificus, are un talent neobisnuit printre vietuitoarele marine, acesta putand zbura, la propriu.

Aceste vietuitoare isi umplu corpul cu apa, dupa care o elimina cu forta, ceea ce le ajuta sa se propulseze chiar in afara apei, deasupra acesteia. Oamenii de stiinta au observat ca, odata ajunsi in aer, calmarii pot ramane deasupra apei si pe o distanta de 45 de metri, agitandu-si inotatoarele ca pe niste aripi.

De altfel, masuratorile au aratat ca in afara apei sunt de cinci ori mai rapizi decat in ocean (Pacific). Acest comportament nu a fost observat de multa vreme, poate si pentru ca aceste creaturi prefera sa iasa din apa noaptea, cand sunt si mai putini pradatori, pasari, in cazul lor.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#animale neobisnuite, #animale ciudate, #animale super puteri, #animale adaptari ciudate, #animale capacitati iesite comun , #animale