Creaturi periculoase pentru om (Galerie Foto)

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 23:34
14099 citiri
Creaturi periculoase pentru om (Galerie Foto)
Foto: MNN

Muscaturile animalelor si intepaturile insectelor pot provoca dureri insuportabile sau iritatii, ameteli sau probleme respiratorii. Pericolul este mare insa daca intepaturile sau muscaturile sunt veninoase, in acest caz aparand tot felul de complicatii sau chiar moartea.

MNN a realizat o lista cu cateva creaturi periculoase pentru om si care prin muscatura lor pot cauza dureri extrem de severe.

Ornitorincul este intalnit in Australia. Rana provocata de intepatura acestui animal da nastere unor dureri cumplite care te pot chinui saptamani intregi. Durerea se poate transforma chiar intr-o afectiune numita hiperalgezie.

Din fericire muscatura nu este letala pentru om. Ornitorincul este unul dintre putinele mamifere care poseda glande capabile sa secrete venin.

Soparla Gila este raspandita in zonele aride din sud-vestul Americii de Nord. Desi veninul acesteia nu este fatal pentru oameni, muscaturile sale sunt extrem de dureroase. Atunci cand Gila musca, veninul nu este injectat prin dinti, ca la serpi, ci se scurge prin niste santuri fiind injectat prin miscarile convulsive de masticatie ale soparlei. Din fericire, aceste creaturi nu sunt periculoase atat timp cat sunt lasate in pace.

Paianjenul Vaduva Neagra prezinta un semn rosu in forma de clepsidra pe partea inferioara a abdomenului. Si muscatura cauzata de aceasta creatura este una extrem de dureroasa. In cazul paienjenilor mai mici din aceasta specie, muscatura este una inofensiva, deoarece nu este eliberat venin mult.

Insa problemele apar cu adevarat daca ai nesansa sa fi muscat de o Vaduva Neagra de dimensiuni mai mari. Muscatura veninoasa a acestor paienjeni cauzeaza latrodectism, o afectiune in care durerile musculare devin insuportabile, iar sistemul nervos poate fi compromis total.

Pisica de mare, creatura care l-a ucis pe celebrul australian Steve Irwin, devine agresiva numai atunci cand este calcata din greseala. Intepatura pisicii de mare este veninoasa, iar aceste animale ataca atunci cand se simt amenintate. Veninul lor poate fi mortal.

In functie de cantitatea de venin inoculata, victima poate paraliza sau poate suferi blocaje respitatorii.

Pe cat este de mic, pe atat e de periculos. Este vorba de Hawks Tarantula, renumit pentru faptul ca vaneaza tarantule pentru larvele lor. Fereste-te de astfel de insecte, intepatura lor fiind considerata una dintre cele mai dureroase si chinuitoare din lume.

Stonefish sau Pestele Piatra este una dintre cele mai veninoase creaturi din lume, a carui intepatura poate fi mortala pentru om. Aceasta creatura seamana cu o piatra, de aici fiindu-i dat si acest nume.

Este inutil sa mai spunem ca Stonefish este unul dintre pestii pe care nu doresti sa-i intalnesti cand te afli in apele Oceanului Pacific, acolo unde de obicei isi face veacul.

Si vipera este renumita pentru muscaturile extrem de dureroase. De obicei aceasta creatura ataca numai cand este provocata, iar cand musca nu elibereaza toata cantitatea de venin.

In general, muscatura de vipera provoaca o stare de rau, dureri abdominale si de cap, greata sau varsaturi. Atentie mare! Muscatura de vipera poate provoca chiar si moartea, in cazul in care intrega incarcatura de venin a fost eliberata.

Box Jellyfish sau Viespea de mare se numara printre animalele cele mai periculoase pentru om. Veninul ei este toxic iar moartea inevitabila.

Sansele de supravietuire in cazul atacului unui rechin sunt mult mai mari decat daca ai ghinionul sa fi prins in tentaculele veninoase ale acestei specii de meduze. Ea este intalnita in apele tropicale din Australia.

Furnica Bullet nu ucide, dar cu siguranta daca ii cazi in capcana nu o vei uita curand. Daca din greseala esti muscat de o astfel de insecta, pregateste-te de dureri chinuitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#creaturi periculoase om, #muscatura intepatura dureri , #animale