Cum sa ai un catel sanatos si disciplinat

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 18:19
13690 citiri
Cum sa ai un catel sanatos si disciplinat
foto: Ziare.com

Oricat de mult ti-ai iubi catelul si i-ai dori numai binele, uneori se intampla sa nu intelegi anumite semne sau simptome. Trebuie sa incerci sa ii observi cu atentie comportamentul si sa stii daca animalul se confrunta cu o problema.

In plus, poti si preveni unele inconveniente cu putina atentie, potrivit Prevention. Astfel vei reusi sa iti si dezveti prietenul necuvantator de unele obiceiuri deranjante.

Cainele este deshidratat: daca observi ca animalul gafaie, dar cand tine gura deschisa aceasta nu secreta deloc lichid, iar nasul este in permanenta uscat, inseamna ca animalul este deshidratat, asa ca ii poti cumpara o solutie speciala de la veterinar, mai hidratanta decat apa simpla, pana scapa de aceasta problema.

Pentru a-l dezvata sa roada: cainii rod fel de fel de obiecte prin casa, multe dintre acestea putandu-i face rau odata ajunse in sistemul digestiv. Cand vezi ca a facut o pasiune pentru un picior de scaun sau orice altceva, da cu putina crema mentolata (pentru dureri reumatice, de exemplu) pe acel obiect si ii vei reprima interesul instantaneu.

Protejeaza-l de soare: si cateii se pot arde de la soare, pe nasuc. Aplica-i o crema de protectie solara si da-i imediat ceva de mancare, pentru a-l impiedica sa se linga si sa se stearga, distragandu-i atentia.

Pentru a preveni mici "accidente" repetate: atunci cand cainele s-a invatat sa isi faca nevoile intr-un anumit loc din casa, va repeta acest lucru, caci il va atrage mirosul. Daca pui o folie de plastic in acea zona, ii va pieri brusc interesul, caci nu suporta acest tip de material.

Pentru a preveni infectiile urechilor: inainte sa-i faci baie inmoaie niste tampoane de bumbac in ulei de bebelusi si plaseaza-i-le in urechi, avand grija sa nu uiti sa i le dai jos dupa ce il usuci.

Pentru a nu mai sapa gropi: cand catelul sapa o groapa, va vrea sa o faca din ce in ce mai adanca. Pentru a estompa acest obicei, amesteca 4 linguri de piper, 4 de ardei iute tocat si un sfert de litru de apa si toarna totul in groapa. Cu siguranta iti vei dezvata micul explorator de obiceiul prost.

Pentru a mentine curat bolul de mancare: din cand in cand presara niste ulei pe peretii bolului, astfel incat mancarea sa nu se lipeasca nici daca sta mai mult decat ar trebui acolo.

Pentru a-i scoate guma de mestecat din blana: cand mergi prin parc cu animalul, se intampla ca acesta sa se aseze pe cate o guma aruncata aflata pe jos si aceasta sa i se lipeasca de blana. Foloseste niste ulei de masline, freaca usor cu degetele zona respectiva si vei vedea ca guma se va inmmuia si se va dezlipi usor din blana.

Pentru a vindeca durerile de artrita: umple o soseta cu orez alb, indoai-o si incalzeste la cuptorul cu microunde pentru un minut. Tine apoi soseta pe locurile care vezi ca il dor, timp de 15 minute.

Pentru a calma labutele iritate: daca observi ca animalul se linge mereu pe labute si nu sta locului, s-ar putea ca acestea sa-l manance sau sa fie foarte iritate. Amesteca intr-un lighean putina apa (suficienta cat sa-i acopere labele) si dizolva 3 linguri de saruri Epson, incercand sa il faci sa stea cu piciorusele in acest lichid timp de 5-10 minute.

Pentru a preveni caderea parului: daca observi prin toata casa numai fire de par, uda un prosop si plimba-l apoi pe blana animalului pana colectezi tot parul care sta sa-i cada. Astfel vei reusi ca pentru cateva zile casa ta sa fie mai curata.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#sanatate caini, #obiceiuri rele caini sfaturi, #caini mentinere sanatate, #sfaturi dresat caini, #caini gropi dezvatare , #animale