Cum sa va intelegeti mai bine cainele

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 18:12
2696 citiri
Cum sa va intelegeti mai bine cainele

Cainele este cel mai bun prieten al omului si, deseori, simtim nevoia sa incercam sa-i deslusim dorintele ori anumite comportamente.

Cu ajutorul psihologului Alexandra Horowitz, Telegraph.co.uk a structurat cateva sfaturi care va pot ajuta sa va intelegeti cainele cat mai bine si sa aveti o relatie mai buna cu el.

1. Reevaluati-l

Nu va mai ganditi la cainele familiei ca si cum ar fi fost dintotdeauna langa dumneavoastra si stiti totul despre el. Priviti-l ca pe un animal nou-venit in casa si incercati sa observati ce face. Ei ne observa pe noi cea mai mare parte din timp. Ei ne invata obiceiurile, dar noi nu suntem atenti la ale lor.

Intelegerea cainelui incepe prin observarea obiceiurilor si comportamentului lui si a modului in care se straduieste sa ne atraga atentia.

2. Protejati-i simtul mirosului, atat de dezvoltat

Fiti precauti in ceea ce priveste mirosurile pe care le aveti in casa si in jurul ei. Incercati sa limitati numarul de parfumuri folosite pentru ca schimbarea acestora poate masca identitatea dumneavoastra in fata cainelui.

De asemenea, nu dati cainele cu parfum. Acest lucru ii va masca identitatea in fata altor caini. Totodata, foarte important este ca, macar din cand in cand, sa va scoateti cainele la plimbare si sa il lasati sa miroasa peste tot pe unde simte nevoia.

Vaccinurile repetate, periculoase pentru animalele de casa

Mirosul este un simt foarte dezvoltat al lor si, retinandu-i de la imbogatirea experientelor bazate pe acest simt e ca si cum ati lua un copil de la geam dupa ce a vazut ceva interesant.

3. Tratati-l ca pe un animal

Oamenii subestimeaza complexitatea lumii lor deoarece nu stim cum este o lume bazata mai mult pe miros, asa cum este a noastra pe vedere. Insa, deseori, supraestimam capacitatile prietenilor nostri canini. Cainii sunt devotati si ne acorda multa atentie, dar nu exista niciun motiv pentru care sa ii privim ca pe ceva mai mult decat niste animale.

4. Incercati sa schimbati comportamentul agresiv

99% dintre cainii agresivi pot fi si altfel. Schimbarea se face prin supravegherea socializarii lor, cu multa atentie, si, deseori, daca se poate, cu ajutorul unui antrenor de caini.

5. Nu ezitati in a-l duce la veterinar

Daca este bolnav, cu siguranta va lasa niste simptome sa se vada. Tot ce trebuie sa faceti este sa fiti atent la orice mica schimbare in modul lui de viata, cum ar fi daca nu mai mananca asa cum obisnuia sau mananca prea mult, daca doarme mai putin ori daca se musca singur, si sa mergeti la veterinar.

Cum alegi animalul de companie perfect pentru familia ta

6. Incurajati interactiunile

Cainii par a identifica membrii aceleiasi rase, cel mai probabil pentru ca au cam acelasi stil comportamental. Labradorii care sunt bucurosi sa alerge dupa un obiect se vor simti bine sa faca acest lucru in compania altui labrador. Cu greu vor tolera pe langa ei un caine mai mic spre exemplu, din alta rasa.

Roxana Nitescu,

colaboratori Ziare.com

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#comportament caini, #simt miros caini, #personalitate caini , #animale