De ce este bine sa ai un animal de companie?

Sambata, 16 Aprilie 2011, ora 19:59
13447 citiri
De ce este bine sa ai un animal de companie?

Proprietarii animalelor de companie stiu deja ca acestea le imbunatatesc viata in mod considerabil, iar cei care se gandesc sa faca si ei acest pas au o gramada de motive sa le urmeze modelul.

Sanatatea lor va avea de castigat, din mai multe puncte de vedere, atat la nivel fizic, cat si mental. Iata cateva feluri, reliefate de Women's Day, prin care animalul de companie va avea un impact pozitiv asupra vietii tale.

Reduc stresul

In urma unui studiu realizat in 2002, de Universitatea din New York, cercetatorii au descoperit ca atunci cand aveau de-a face cu o situatie stresanta, voluntarii se simteau mult mai bine, cand animalul lor de companie se afla aproape de ei.

Centrele care ajuta oamenii sa scape de diferite vicii transformate in dependenta incurajeaza pacientii sa isi faca un astfel de prieten, care le va fi alaturi intotdeauna.

Reduc tensiunea arteriala

Mai multe studii arata o asociere intre a avea un animal de companie si o tensiune cu valori normale, mai ales in cazul pacientilor ce au un risc crescut de hipertensiune arteriala.

Acest lucru se datoreaza in primul rand reducerii stresului. Un caine este langa tine fie ca iti pierzi slujba, fie ca ai probleme cu banii si faptul ca ai parte de afectiune neconditionata isi va spune cuvantul.

Amelioreaza durerea

Animalele pot fi cel mai bun medicament, mai ales cand stapanii lor sufera de dureri cronice, precum migrene sau artrita.

"La fel ca Valiumul, ele reduc anxietatea, iar mai putina anxietate inseamna mai putina durere", afirma Dr. Becker.

Un studiu al Universitatii Loyola arata ca persoanele care se opereaza pot folosi terapia cu animale pentru a evita administrarea prea multor pastile.

Scad colesterolul

Persoanele care au un animal de companie au un nivel al colesterolului si al trigliceridelor considerabil mai mic fata de ceilalti oameni.

Nu se poate stabili insa daca oamenii sunt mai sanatosi pentru ca au animale sau cei care duc o viata mai sanatoasa sunt si cei care isi cumpara animale.

Imbunatatesc starea de spirit

O stare buna a sanatatii pleaca in mare parte de la o stare mentala si emotionala buna. "Proprietarii acestor mici comori rad mult ai mult. Cand ajung acasa se simt in centrul atentiei".

De aceea animalele sunt folosite in diverse terapii, precum in cazul soldatilor care trebuie sa treaca peste diverse socuri. De asemenea, ele sunt bune si in cazul persoanelor cu tendinte de suicid sau cu probleme de integrare sociala.

Te ajuta sa socializezi mai bine

Atunci cand iti plimbi cainele este inevitabil sa nu te intalnesti cu diverse persoane care vor vrea sa se opreasca sa vorbeasca cu tine, legat de blanos.

Vei vorbi mai mult cu vecinii, iti vei petrece mai mult timp in parc (un loc public important) si vei parea mai prietenos in ochii celorlalti.

Previn atacul cerebral

Atat cainii, cat si felinele sunt extrem de benefice in acest sens. "Daca ai o pisica, ai cu 30% mai putine sanse sa ai un infarct si esti cu 40% mai pazit de un atac cerebral", afirma dr. Becker. "Totusi, daca acest lucru se intampla, ai mai multe sanse sa te refaci mai repede".

Monitorizeaza cantitatea de zahar din sange

Potrivit Asociatiei Americane a Diabeticilor, animalele de companie observa atunci cand cantitatea de sange din organism scade si isi schimba brusc comportamentul. Din acest motiv, cainii sunt folositi pentru persoanele diabetice, ca ingrijitori de nadejde.

Previn alergiile si imbunatatesc imunitatea

Un studiu a aratat ca mai multi copii monitorizati, cu varsta cuprinsa intre 5 si 7 ani, care aveau animale, mergeau la scoala cu 3 saptamani mai mult pe an decat cei care nu aveau.

Cu cat vei avea animale mai devreme in viata, cu atat vei fi mai putin predispus la alergii. Totusi, faptul ca ai un caine la maturitate nu te va scapa de anumite alergii pe care deja le-ai dobandit deja.

Ii ajuta pe copii sa se dezvolte

Copiii care cresc intr-o casa cu animale au mult de castigat, mai ales din punct de vedere afectiv. Copiii ce se ataseaza de un caine sau o pisica invata sa se exprime mai bine si sa socializeze.

Animalele sunt foarte bune si pentru micutii bolnavi de autism si de ADHD. Mai mult, ei vor invata sa devina mai responsabili, invatand sa respecte un anumit program si anumite reguli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#beneficii animale, #proprietari caini sanatate, #posesori pisici sanatate, #animale de companie sanatate , #animale
Comentarii
Poza ioana1
ioana1
rank 5
gretos sa vezi un caine balos cu dintii galbejiti mirosind a peste impreuna cu un copil , asociati imaginile si o sa va rezulte o grimasa de zile mari