Drama unui nevazator, povestita de cainele sau (Video & Galerie foto)

Duminica, 01 Aprilie 2018, ora 12:45
10991 citiri
Drama unui nevazator, povestita de cainele sau (Video & Galerie foto)
Foto: Twitter/Kika_GuideDog

Sa fii nevazator in Londra sau oriunde altundeva nu poate fi simplu. Iar cand cei din jur nu numai ca nu te ajuta, ci te ignora sau chiar se arata deranjati de prezenta ta, poate deveni dureros.

E drama prin care trece, zi de zi, Amit Patel, un tanar de 37 de ani, medic inainte de a-si pierde vederea, in urma cu cinci ani, dupa cum relateaza Bored Panda. Barbatul nu ar supravietui intr-o metropola mereu in miscare, asa cum e Londra, fara cainele sau insotitor, Kika. Insa chiar si condus de acesta, viata sa nu e simpla.

Zi de zi trece prin momente care pe multi dintre noi ne-ar rapune. S-a obisnuit sa treaca prin ele cu fruntea sus, tinand cu nadejde zgarda Kikai. Insa, din cand in cand, chiar si Amit cedeaza.

"Oamenii pot fi egoisti, pretind ca nu te vad sau nu te aud cand ii intrebi daca este vreun loc liber", a scris Amit pe Twitter, dupa o calatorie banala cu metroul, in care a fost nevoit sa stea in picioare, nesigur pe el si nestiind ce se intampla in jur.

"E umilitor sa tot incerci sa gasesti ceva de care sa te sprijini si sa incerci sa-ti tii cainele in siguranta, in acelasi timp. Atunci se intampla ca o lacrima sa-mi curga pe obraz. Viata e destul de dificila", a mai scris el pe reteaua de socializare.

Kika nu putea fi un caine mai priceput. E unul dintre cei 5% dintre cainii insotitori care este dresat sa-si conduca stapanul pe scarile rulante. Dar nu e de ajuns. Oamenii se arata adesea nerabdatori, cerandu-i sa se dea la o parte, pentru a putea trece. Mai mult, ii cer lui Amit sa-si ceara scuze ca-i incetineste.

Sunt provocari de care Amit are parte zilnic, iar situatia nu se va schimba prea curand. Cel mai rau e cand la metrou e foarte plin, moment in care inima lui Amit bate nebuneste, din cauza nesigurantei.

"De cand mi-am pierdut vederea ma simt foarte singur. Daca merg cu mijloacele de transport in comun, cateodata sunt speriat ca un baietel", povesteste el.

Ultima oara, nimeni nu a vrut sa-i ofere vreun loc la metrou, desi era in sectiunea dedicata persoanelor cu handicap. "Desi tata mi-a dat comanda << gaseste un loc >>, niciun pasager nu s-a ridicat", sunt vorbele puse de Amit in gura Kikai, cea care adesea poarta, atasata de ea, o camera de luat vederi in miniatura.

Catelusa are un cont de socializare, de pe care "posteaza" periodic cu ajutorul stapanului sau.

Intre Amit si Kika e o legatura pe care multi nu o pot intelege. "Podeaua trenului era uda si Kika tot aluneca. Era clar agitata. Ea imi poarta de grija zilnic, iar eu m-am simtit nefolositor", scrie Amit intr-un comentariu la postarea Kikai, la care peste 1.000 de oameni au raspuns.

Citeste si Un caine orb are propriul patruped insotitor

A.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#orb metrou Londra, #povesti de viata, #orb Londra caine Kika, #caine insotitor Londra , #animale