Esti alergic? - vezi ce rase de pisici si de caini ti se potrivesc (Galerie foto)

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 17:48
28386 citiri
Esti alergic? - vezi ce rase de pisici si de caini ti se potrivesc (Galerie foto)
Foto: msn

Daca iubesti cainii si pisicile si ti-ai dori sa ai acasa un prieten blanos, dar esti alergic, ai putea incerca sa te imprietenesti cu animale apartinand unor rase hipoalergenice (care minimalizeaza riscul declansarii unei reactii alergice).

Nu este garantat ca acestea te pot scapa de probleme, si asta deoarece oamenii pot fi alergici la blana acestor patrupede sau la proteinele din pielea ori saliva lor, dar reprezinta o solutie care ar merita incercata.

Conform MSN, iata cateva astfel de rase de caini si pisici.

1. Bedlington Terrier

Cainii care fac parte din aceasta rasa au o blana lanoasa, ondulata, la care se adauga si un ciuf in crestetul capului, dar cu toate acestea sunt preferati de catre multi oameni care sufera de alergii, mai ales in SUA.

Alergenii, indeosebi proteinele din saliva, se pot agata de blana, astfel ca tesalarea si imbaierea, facute regulat, pot ajuta de asemenea la reducerea alergenilor.

2. Bichon Frise

Acesti caini au un strat de blana moale si matasoasa care imbraca tot corpul, iar la exterior au si carlionti. In general, alergenii sunt particule microscopice a caror deplasare poate fi favorizata de poluanti din aer, inclusiv de fumul de tigara si de noxele rezultate de la vehicule. Reducerea poluarii din interiorul locuintei poate impiedica circularea alergenilor.

3. Chinese Crested

Cainii din aceasta rasa naparlesc foarte putin sau deloc, ceea ce reprezinta o bila alba pentru ei, si sunt disponibili in doua "versiuni" - cu putin par - doar pe cap, picioare si coada, sau cu un strat de puf prezent peste tot.

Un reprezentant al acestei specii a fost votat timp de trei ani la rand drept cel mai urat caine din lume.

4. Devon Rex

Devon Rex este o rasa de pisici, exemplarele ei avand urechi mari si o blana care poate fi subtire sau bogata, grupata in carlionti lejeri. Puii de pisica produc de regula mai multi alergeni decat indivizii maturi (nivelul pare sa scada de la 6-12 luni).

5. Kerry Blue Terrier

Acesti caini au o blana moale si densa si s-ar putea sa nu se inteleaga foarte bine cu pisici tinute in casa sau cu alte animale de companie mici, fiind o rasa folosita initial la vanat.

6. Labradoodle

Rasa labradoodle a fost creata prin incrucisarea unui pudel cu un labrador retriever si constituie o alegere populara printre cei care au alergii.

7. Pudel

Acesti caini sunt de trei marimi si, desi nu exista dovezi care sa arate ca cei de dimensiuni mici declanseaza mai putine simptome alergice decat cei mai mari, expertii spun ca, cel mai probabil, acestia produc mai putini alergeni.

8. Cainele de apa portughez

Cel mai faimos astfel de caine este Bo, care in prezent locuieste la Casa Alba, si care a fost ales deoarece Malia Obama este alergica. Daca petreci insa doar cateva ore alaturi de un caine si esti alergic, nu iti vei da seama daca acesta iti va cauza probleme pe viitor, si asta deoarece expunerea zilnica poate declansa noi alergii.

9. Schnauzer

Ca si pudelii, schnauzerii sunt de trei marimi - miniaturali, standard sau uriasi. Cei miniaturali pot fi mai usor de tolerat deoarece elibereaza mai putini alergeni decat cei mai mari. Baile frecvente, tesalatul regulat in afara locuintei si tinerea cainelui mai mult pe podele usor de curatat decat pe covoare, care pot adaposti alergenii, sunt trucuri care ajuta la minimizarea simptomelor.

10. Sphynx

Aceasta este o specie de pisici, exemplarele fiind lipsite de par (sau au doar pe nas, coada si labute). Cu toate acestea, saliva si pielea lor pot constitui alergeni puternici. Vaccinurile cu alergeni au sanse mai mari de a fi eficiente la cei care sunt alergici la pisici decat la cei care sunt alergici la caini.

11. Xoloitzcuintli

Xoloitzcuintli este corespondentul canin al rasei Sphynx, desi exista si exemplare care au par, si include trei marimi - miniatural, intermediar si standard.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#caini hipoalergenici, #pisici hipoalergenice, #rase caini hipoalergenice, #rase pisici hipoalergenice, #animale nu dau alergii, #caini nu dau alergii, #pisici nu dau alergii , #animale