Ii dai animalului de companie ce mananci tu? Nu o mai face!

Luni, 19 Martie 2012, ora 14:51
3091 citiri
Ii dai animalului de companie ce mananci tu? Nu o mai face!
Foto: Care 2

Iubitorii de animale adora sa isi hraneasca micii prieteni atunci cand sunt la masa. Totusi, uneori acest obicei ii poate dauna catelelui sau motanului tau. Afla in continuare ce alimente sunt permise si care nu sunt indicate pentru o gustare a animalului tau.

Unele plante sunt toxice pentru animale, dar foarte bune pentru tine, aminteste Care 2. In continuare gasesti cateva exemple, insa cel mai bine ar fi sa consulti medicul veterinar.

Alimente recomandate

Merele sunt bune, dar doar fara seminte si miez. Semintele contin compusi chimici otravitori pentru animale. Acelasi lucru este valabil si pentru pepenele verde. Acesta poate fi dat micutului ghemotoc de blana, dar fara seminte.

Afinele, capsunile, fasolea verde, salata verde, spanacul si dovleceii pot fi serviti fara probleme de micutele animale.

Morcovii poti fi consumati, de asemenea, atat cruzi, cat si fierti.

Banalele poti fi date, dar doar congelate.

Cartofii dulci pot fi consumati fierti sau sub forma de piure si in niciun caz sa nu contina condimente. De asemenea, cartofii normali sunt buni, dar in cantitati limitate pentru ca au un continut mare de zahar, care ii ingrasa.

Iti place popcornul de toate felurile? Animalului tau nu ii da decat nesarat si fara unt.

Dupa cum ii spune si denumirea, iarba pisicii este foarte buna pentru mica ta prietena, pentru ca o ajuta sa elimine ghemotoacele de par.

Alimente nerecomandate

Daca ai caini nu le da struguri si stafide, pentru ca acestea contin compusi chimici toxici pentru ei.

Usturoiul si ceapa sunt toxice atat pentru caini, cat si pentru pisici si chiar le pun viata in pericol.

Rosiile, avocado si ciupercile nu ar trebui incluse in alimentatia lor. Nici piersicile, ciresele sau prunele nu sunt recomandate.

Si nucile, in special cele de macadamia, sunt toxice pentru animalele de companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente animale, #alimentatie animale companie, #alimente toxice animale, #pisici caini alimente toxice , #animale