Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mituri despre animalul tau de casa

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 13:06
2058 citiri
Mituri despre animalul tau de casa

Crezi ca stii tot ce gandeste blanosul tau? Esti convins ca ai ajuns la performanta de a-i traduce fiecare latrat? Te temi sa-l castrezi, de frica sa nu se ingrase?

Shine face curat prin cateva dintre cele mai comune mituri legate de caini, spre binele tau si al patrupedului tau de suflet.

Daca da din coada, e fericit!

Nu neaparat. Depinde si de cat de repede da din coada si cat de sus o ridica. In mod normal, cu cat mai repede da din coada si cu cat mai sus o tine, cu atat mai mult este agitat.

Priveste-i corpul in ansamblu, incercand sa-i descifrezi limbajul. Priveste, de asemenea, imprejurimile.

Daca da din coada foarte tare si latra, pivind peste strada, unde eventual se afla un beagle, cu siguranta nu e vorba despre o conversatie calma, ci de faptul ca e in alerta de cel mai inalt nivel. Iti vei da seama ca este vorba doar despre o conversatie amicala cand va fi cazul.

Nu poti invata un caine batran trucuri noi

Nu numai ca este fals, dar este si un sfat extrem de prost. A-ti antrena cainele, a va juca impreuna este o activitate pe viata.

Aceste activitati ii tin mintea in alerta, il tin motivat si stimulat mental. In plus, e o modalitate minunata si pentru tine de a-ti petrece timpul. Orele pe care le petreceti impreuna vor strange si mai mult legatura dintre voi.

Apartamentele nu sunt locuri pentru caini de talie mare

Exista si rase de caini mai impunatoare care se simt foarte bine la bloc, printre care Mastifii sau Marele Danez. Nu uita insa ca orice caine, indiferent de rasa, are nevoie de exercitiu fizic si aer curat; de tine depinde sa i le oferi pe amandoua.

In general, cainii cu un temperament placut, voios, prietenos, dar mai moale, se simt perfect in apartament.

Un caine castrat se ingrasa si devine lenes

Lipsa exercitiului si mancatul in exces iti ingrasa si secatuieste de energie cainele.

Un caine castrat e mai putin predispus sa muste sau sa fuga de acasa, mai predispus sa se inteleaga cu alti caini, mai multumit de viata sa si mai aparat de cateva tipuri de cancer.

Cainele si pisica nu pot trai in aceeasi casa

Nu este recomandat sa aduci un caine agresiv intr-o casa in care se afla o pisica timida. Insa nu putine sunt cazurile in care in aceeasi casa convietuisc in pace (e drept, nu si liniste) un caine si o pisica.

Secretul este ca cei doi sa socializeze de la varste mici. De preferat este ca puiul de caine sa nu aiba mai mult de 12 saptamani cand il prezinti pisicii.

Cat despre caini si hamsteri, e cu totul alta poveste...

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#caine comportament, #mituri caini, #caine pisica, #caine castrat, #caine apartament , #animale