O pisica a fost numita sefa de gara

Marti, 11 August 2015, ora 19:40
3973 citiri
O pisica a fost numita sefa de gara
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania Wakayama Electric Railway, care opereaza o linie locala din prefectura Wakayama, a numit-o marti pe pisica "Nitama" mascota garii din Kishi - post ocupat anterior de veterana "Tama", care a murit la varsta de 16 ani.

Defuncta pisica "Tama", a carei popularitate ca "sefa de gara" a salvat de la faliment linia si chiar compania feroviara, a murit in iunie dupa un stop cardiac. Compania a amenajat un altar sintoist pentru a venera protectoarea garii, scoasa dintr-o situatie economica dificila in 2007, relateaza EFE.

Altarul, instalat pe unul dintre peroane, este format din doua statui din bronz dedicate felinei disparute, fiecare cu cate o labuta ridicata, intr-un gest de a atrage calatorii si bani. In Japonia, astfel de statui sunt denumite "Maneki-neko" ("pisica invitand") si sunt considerate amulete, care, potrivit credintei populare, atrag prosperitatea pentru comercianti.

Sarbatoriti-va micii prieteni: Azi e Ziua Internationala a Pisicii

Imbracata cu uniforma de sefa de gara, noua pisica "Nitama" ("Tama II", in japoneza) si-a prezentat onorurile defunctei in fata unui public numeros, care a asistat la dezvelirea altarului.

In 2007, linia ferata care opereaza in aceasta zona rurala se afla in pragul falimentului, insa, de la numirea pisicii Tama ca "sefa de gara", numarul calatorilor a crescut cu 20%.

Popularitatea felinei a determinat compania sa boteze cu numele sau trei linii de tren si chiar sa o desemneze presedinta de onoare a companiei in 2013. "Nitama", succesoarea lui Tama, a fost prezentata in 2012 in calitate de adjuncta a sefei de gara.

Povestea lui Rosie, pisicuta care se crede caine dupa ce a fost adoptata de un Husky (Video)

"Sper ca 'Nitama' sa contribuie la impulsionarea turismului local", a declarat agentiei Kyoto Mitsunobu Kojima, presedintele Wakayama Electric Railway, care a declarat-o pe "Tama" "salvatoarea" companiei feroviare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#pisica sefa gara Japonia, #pisica sefa gara, #pisica gara Japonia , #animale
Comentarii