Paradisul pinguinilor din Antarctica (Galerie foto)

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 12:09
9233 citiri
Paradisul pinguinilor din Antarctica (Galerie foto)

Situata la 2.000 de km de cel mai sudic punct al Americii, intr-o zona cu vanturi puternice, care pot atinge si 150 km/h si temperaturi extrem de scazute, Georgia de Sud este paradisul pasarilor si al animalelor marine.

Fotograful britanic Nick Garbutt a reusit sa surprinda coloniile impresionante de pinguini imperali, in decoruri spectaculoase, in urma uni expeditii in zona, scrie Daily Mail.

Insula este acoperita de 161 de ghetari, care domina aproape jumatate din suprafata totala. Pozele au fost realizate in insulele Yalour si in insula Peterman in largul Peninsulei Antarctica.

Septembrie reprezinta inceputul primaverii, sezon de imperechere pentru pinguini, lei de mare si focile elefant gigant care ocupa plaja pinguinilor, acestia fiind nevoiti sa isi faca loc printre animalele masive si sa convietuiasca cu ele.

Campia Salisbury adaposteste cea mai mare colonie de pinguini, cu peste 250.000 de pasari in total.

Pinguinii regali pot atinge un metru in inaltime, iar o colonie de pui poate acumula 10.000 de membri, care sunt in permanenta miscare. Cand isi clocesc oualele, pinguinii stau aliniati la o lungime de cioc, pentru a avea spatiu de miscare si a nu se lovi intre ei sau sa scape oul. Clocirea se face pe rand, schimbul intre femela si mascul fiind destul de riscant.

Alaturi de pinguinii imperiali mai sunt prezente si alte specii de pinguini, Gentoo, pinguini Macaroni, care isi iau numele de la penele aurii si ascutite de deasupra ochilor. Aceste pene sunt deosebit de stralucitoare cand pinguinii isi fac curte.

Pinguinii Macaroni, in special, sunt foarte agresivi, iar, in cadrul unei colonii de peste 80.000 de exemplare, gasirea partenerului poate fi o adevarata aventura, trebuind sa treaca pe langa toti ceilalti pinguini care ii ataca, crezand ca le este incalcat teritoriul.

Pinguinii imperiali se imperecheaza iarna, pe gheata rece si in bataia vanturilor din jurul Antarcticii. Nu-si fac deloc cuiburi. Ei isi depun oul direct pe pamant sau pe gheata.

In final, fotograful englez a declarat dupa expeditie ca: "a fost o experienta cu adevarat captivanta".

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#colonie pinguini Antarctica , #animale