Rase de caini interzise (Galerie foto)

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 18:46
144245 citiri
Rase de caini interzise (Galerie foto)
Foto: listverse

Prin anii 1980, mai multe atacuri asupra oamenilor ale unor caini din rasa Pitbull si alte rase inrudite au dus la interziceri ale acestora la scara larga. In 1991, parlamentul Regatului Unit al Amarii Britanii a interzis detinerea cainilor care fac parte din rasele Pitbull, Tosa Inu japonez, Dog argentinian si Fila Brasileiro, iar alte state au luat aceeasi decizie ulterior, printre acestea numarandu-se si Romania, cel putin in privinta cainilor Pitbull.

In plus, chiar si in tarile in care este legal sa detii acesti caini, poate fi aproape imposibil pentru stapani sa obtina o asigurare de raspundere. Iata, dupa cum arata Listverse, cateva rase de caini interzise in diverse state.

1. Bulldog american

Cainii care fac parte din aceasta rasa sunt interzisi in Danemarca, Singapore si nu numai.

La origini, acestia au fost folositi ca si caini de ferma, fiind foarte priceputi la prinderea porcilor salbatici, care pot cantari si peste 100 de kilograme, si care au colti foarte puternici. Cand sunt incoltiti, acesti porci sunt luptatori aprigi, fiind nevoie de un caine de mare putere si bun atlet pentru a-i stapani pana cand soseste vanatorul. Un Bulldog american poate cantari de la 30 de kilograme pana la 55 sau chiar mai mult.

2. Mastiff napoletan

Acesta isi are originile in Italia, unde a fost folosit ca si caine gladiator, in sangeroasele lupte din Colosseum. De asemenea, a fost folosit si drept caine de razboi, de catre legiunile romane. Cei mai mari masculi pot cantari si 90 de kilograme, deosebindu-se, din punct de vedere al aspectului, prin pielea lasata in zona falcilor.

Cainii din rasa Mastiff napoletan sunt interzisi in Singapore iar, in Romania, ca sa detii unul trebuie sa ai un anume tip de certificat psihologic.

3. Caine lup

In lume exista mai multe rase sub aceasta titulatura, inclusiv cainele lup cehoslovac - o corcitura intre ciobanescul german si lupul carpatin, iar in timp au fost mai multe atacuri asupra oamenilor din partea cainilor-lup, cel mai adesea asupra copiilor mici, motiv pentru care au fost interzisi in unele tari, cum ar fi Norvegia.

4. Boerboel

Aceasta rasa este originara din Africa de Sud, iar denumirea se traduce "caine de ferma". A fost obtinuta prin incrucisarea unor caini nativi africani cu caini de paza. Cainii Boerboel sunt paznici excelenti pentru case si se spune ca sunt foarte prietenosi cu copiii. Ating cu usurinta circa 70 de kilograme si sunt interzisi in Danemarca.

5. Dog argentinian

Acesta a fost creat in special pentru vanatoare, dar a fost folosit si in lupte. In general cantareste sub 45 de kilograme, este alb si seamana cu un Pitbull mare. Dogul argentinian este interzis in cel putin zece tari, printre care se numara Australia, Noua Zeelanda si Portugalia.

6. Presa Canario

Cainii care fac parte din aceasta rasa sunt animale masive, de lupta, originare din Insulele Canare ale Spaniei si cantaresc in general peste 45 de kilograme.

Rasa a devenit foarte cunoscuta in 2001, cand doi astfel de caini, numiti Bane si Hera, au atacat-o si ucis-o pe antrenoarea de lacrosse Diane Whipple, pe culoarul unui bloc de apartamente din San Francisco. Proprietarul celor doi caini, Marjorie Knoller, a fost condamnat pentru crima de gradul doi si ispaseste in prezent pedeapsa cu inchisoarea. Rasa Presa Canario este interzisa in Australia si Noua Zeelanda.

7. Fila Brasileiro

Fila Brasileiro sau Mastiff-ul brazilian a fost obtinut tot prin incrucisare, pentru vanarea porcilor mistreti si a jaguarilor si a fost folosit chiar si pentru a lua urma sclavilor fugari. Este foarte apreciat pentru agresivitatea sa si detesta strainii. Rasa Fila Brasileiro este interzisa in Marea Britanie.

8. Tosa Inu

Un caine Tosa Inu japonez poate cantari de la circa 35 de kilograme pana la 90 si este de asemenea o corcitura, fiind un caine de lupta. In Japonia exista o intreaga ceremonie pentru meciurile in care se lupta caini din aceasta rasa. Tosa Inu este interzis insa in Danemarca, Malta, Norvegia si alte state.

9. Pitbull (sau Pitbull Terrier american)

Nu exista rasa mai controversata, unii considerand cainii Pitbull ca fiind animale dragute de companie, iar altii - monstri care ucid. Si, intr-adevar, au fost multe cazuri de atacuri asupra oamenilor, cele mai multe dintre ele fatale, acesta fiind principalul motiv pentru care Pitbull-ii sunt interzisi in multe tari, cum ar fi Canada.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#rase caini interzise, #caini interzisi, #rase caini ilegale , #animale