Rase de caini pentru stapani lenesi sau care nu au mult timp liber (Galerie foto)

Marti, 28 Februarie 2012, ora 18:08
183157 citiri
Rase de caini pentru stapani lenesi sau care nu au mult timp liber (Galerie foto)
Foto: listverse

In afara de apa, mancare si adapost, un caine are nevoie si de afectiune, atentie, stimulare mintala, ingrijire si activitate fizica. Unii caini sunt insa foarte pretentiosi, cum ar fi cei din rasa border collie, care sunt foarte energici, sau din rasa shih tzu. Exista insa altii care nu cer la fel de mult timp, ceea ce-i face de preferat daca vrei sa nu-ti complici viata prea mult.

Pentru oamenii mai lenesi din fire sau care pur si simplu nu au timp sa se ingrijeasca foarte mult de un caine, dar care totusi isi doresc unul, Listverse a intocmit o lista cu cateva rase care au nevoi si cerinte mai mici.

1. Bolognese

Nevoia de spatiu: minima. Este potrivit pentru cei care locuiesc in apartamente, avand un corp mic - cantareste intre 2,5 si 5 kilograme, de regula.

Nevoia de miscare: redusa. Este un caine jucaus, dar nu foarte activ. Plimbarile sunt bune, dar ocazional.

Nevoia de dresare: redusa. Este un caine inteligent, care invata usor. Poate fi rezervat cu strainii, dar se intelege bine cu copiii si diverse animale.

Nevoia de a fi pieptanat: moderata. Cainii din aceasta rasa au un par lung si alb si de aceea au nevoie de ceva ingrijire in aceasta privinta. Nu naparlesc mult.

2. Spaniel japonez (sau chin japonez)

Nevoia de spatiu: redusa. Este un caine mic care nu depaseste 0,3 metri inaltime si circa 5 kilograme greutate.

Nevoia de miscare: redusa. Prea mult exercitiu fizic i-ar putea cauza probleme de respiratie si temperatura.

Nevoia de dresare: redusa. Este un caine destept, tacut, si cu "maniere" moderate. Se intelege bine cu oricine, inclusiv cu straini, alte animale si copii si este alert si sensibil la mediul inconjuurator.

Nevoia de a fi pieptanat: moderata. Au nevoie de periere/pieptanare regulata si naparlesc usor, dar sunt foarte curati si nu miros.

Eventuale probleme: de inima, de spate, cataracta si sunt mai dificil de ingrijit in primele patru luni de viata.

3. Ogar

Nevoia de spatiu: redusa. Desi este un caine mare, ii poate merge bine si in spatii mici. Cei mai multi sunt tacuti, blanzi si sunt chiar mai potriviti pentru apartamente decat caini mai mici, dar mai activi.

Nevoia de miscare: redusa spre moderata. E drept, sunt caini carora le place sa alerge, dar nu au nevoie de multe exercitii.

Nevoia de dresare: redusa. Sunt obedienti si se inteleg bine cu strainii, copiii de scoala si alti caini. Ar trebui insa sa il instruiesti putin sau macar sa il supraveghezi cand este in preajma unor animale de companie mai mici sau a unor copii mici.

Nevoia de a fi pieptanat: redusa. Blana este scurta si nu necesita ingrijire multa. In plus, sunt potriviti pentru cei care au alergii.

Eventuale probleme: unele sensibilitati la nivelul pielii. Nu trebuie tinuti la temperaturi extreme.

4. Mops

Nevoia de spatiu: redusa. Acest caine nu depaseste greutatea de 8-9 kilograme (daca nu este hranit exagerat), fiind perfect pentru un apartament.

Nevoia de miscare: foarte redusa. Au dificultati in respiratie daca fac prea multa miscare si au probleme si in controlarea temperaturii corpului - nu trebuie lasati in locuri cu temperaturi ridicate.

Nevoia de dresare: redusa spre moderata. In ciuda mimei serioase, mopsul este de obicei un caine afectuos si care se bucura de prezenta copiilor. Sunt insa foarte incapatanati, astfel ca putina instruire s-ar putea sa fie necesara, daca nu vrei sa stea pe canapea.

Nevoia de a fi pieptanat: moderata. Are parul scurt, dar un mops naparleste destul de mult si are nevoie din cand in cand sa-i fie curatate acele cute, pentru a fi evitate iritatiile sau infectiile.

Eventuale probleme: posibile probleme respiratorii, displazie de sold si encefalita. In plus, sforaie - nu dormi cu el in dormitor daca te trezesti usor.

5. Bulldog

Nevoia de spatiu: redusa. Este un caine de marime medie, musculos, ce cantareste pana la 22 de kilograme, fiind destul de potrivit pentru un apartament.

Nevoia de miscare: moderata. Nu sunt caini foarte activi, dar putina miscare nu le strica deoarece pot deveni lesne obezi. Sunt recomandate exercitii de intensitate redusa, cum ar fi plimbarile ocazionale. Exercitiile intense si cele la temperaturi ridicate le pot crea probleme de sanatate.

Nevoia de dresare: redusa. Este un caine afectuos si foarte loial, care se intelege bine cu alti oameni decat stapanii, cu copiii si cu alte animale de companie.

Nevoia de a fi pieptanat: redusa. Au nevoie ca acele cute de pe fata sa fie curatate periodic.

6. Puggle

Nevoia de spatiu: redusa. Greutatea lor nu depaseste 13 kilograme de obicei, facandu-i potriviti de asemenea pentru apartamente.

Nevoia de miscare: redusa spre moderata. Au ceva energie, astfel ca le prinde bine o plimbare din cand in cand si o zbenguiala in aer liber, dar obosesc repede. Si la ei, activitatea fizica prelungita sau intensa poate cauza probleme de sanatate.

Nevoia de dresare: redusa. Acesti caini sunt relaxati, veseli, jucausi si afectuosi, impacandu-se bine cam cu oricine (copii, alti caini, alte animale de companie). Sunt de asemenea foarte loiali si foarte usor de multumit.

Nevoia de a fi pieptanat: redusa spre moderata. Blana lor se intretine de obicei usor, dar naparlesc putin, mai ales primavara. De asemenea, daca au cute pronuntate la nivelul capului, au nevoie ca acestea sa fie curatate.

Eventuale probleme: din cauza cavitatii nazale mai scurte pot avea probleme de sanatate.

7. Terrier sobolan

Nevoia de spatiu: redusa. De regula, acestia nu depasesc 11 kilograme in greutate.

Nevoia de miscare: redusa. Adora sa stea tolaniti la fel de mult cat adora sa alerge in are liber. Plimbarile ocazionale sau joaca in aer liber sunt suficiente.

Nevoia de dresare: redusa. Sunt foarte prietenosi si se inteleg bine cu oricine, inclusiv cu pisicile. Sunt de regula veseli, dar pot fi foarte sensibili la schimbari in mediul lor inconjurator.

Nevoia de a fi pieptanat: redusa. Au o blana moale, ce nu necesita multa ingrijire, si naparlesc foarte putin.

8. Chihuahua

Nevoia de spatiu: minima. Cainii din aceasta rasa sunt cei mai mici din lume, fiind numiti asa dupa statul Chihuahua din Mexic, unde au fost descoperiti in 1850. Un exemplar poate cantari maxim 3 kilograme si poate avea o inaltime maxima de circa 22 de centimetri.

Nevoia de miscare: minima. Au nevoie doar de o plimbare din cand in cand, insa, este important sa ai grija sa nu devina obezi, deoarece acest lucru poate aduce probleme serioase de sanatate.

Nevoia de dresare: redusa. Nu au nevoie de multa instruire, dar, daca ai alte animale sau copii, mai bine optezi pentru un alt caine, deoarece acestia sunt adesea considerati ca fiind foarte nervosi si tensionati.

Nevoia de a fi pieptanat: redusa. Indiferent daca are blana mica sau mai lunga, necesita putina ingrijire in aceasta privinta.

Eventuale probleme: sunt predispusi la anomalii genetice, cum ar fi epilepsie, hipoglicemie, probleme de inima si altele.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#rase caini putina ingrijire, #rase caini putin pretentioase, #rase caini timp putin, #caini putin pretentiosi , #animale