Top 10 pasari periculoase, care te pot ucide (Galerie foto)

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 08:18
58195 citiri
Top 10 pasari periculoase, care te pot ucide (Galerie foto)
Foto: Listverse

Obisnuim sa credem ca pasarile sunt inofensive. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa, mai ales daca cercetam indeaproape comportamentul si caracteristicile unor pasari de prada.

Listverse prezinta 10 dintre aceste pasari extrem de periculoase care, in anumite conditii, pot ataca oamenii. Nu de putine ori s-au inregistrat rani destul de grave sau chiar decese survenite in urma acestor incidente. Iata care sunt zburatoarele de care ar trebui sa te feresti:

Sorecar cu coada rosie

Unul dintre cei mai mari rapitori din America de Nord, sorecarul cu coada rosie poate cantari aproape 2 kg, anvergura aripilor fiind de aproape 1,5 m. Atunci cand pasarea isi construieste cuibul in apropierea asezarilor umane, poate ataca orice intrus, daca se simte amenintata.

In Connecticut, au fost raportate mai multe incidente de acest fel, cele mai multe rani survenind la nivelul capului si al fetei.

Bufnita de zapada

Cea mai nordica pasare de prada de pe planeta, bufnita de zapada traieste in tundra arctica, acolo unde temperaturile ajung si la -50 de grade Celsius. Cu o greutate de peste 2 kg si o lungime de 53-73 cm, bufnita de zapada poate fi extrem de periculoasa.

Lammargier sau Vulturul barbos

Singura specie de pasare care se hraneste cu oase si maduva, vulturul barbos are o greutate intre 5-9 kg si o anvergura a aripilor de 280 de cm. De multe ori da drumul oaselor de la inaltimi foarte mari pentru a le zdrobi de stanci. Tocmai acest fapt poate produce accidente nefericite. Se crede ca dramaturgul grec Eschil a fost omorat de o broasca testoasa scapata de un astfel de vultur.

Bufnita nordica patata

De dimensiuni medii, bufnita nordica patata traieste in sudul Statelor Unite ale Americii si in British Columbia. Cu o anvergura a aripilor de 1.2 metri si o greutate de pana la 1.3 kg, bufnita nordica patata vizeaza mai ales pasarile de prada mai mici. Cu toate astea, s-au inregistrat si atacuri asupra oamenilor, pasarile atacand mai ales zona capului.

Cufundarul mare

Cufundarul mare sau Gavia immer este o pasare ce traieste pe continentul nord-american, dar si in Europa sau pe lacurile interioare din Islanda. Pasarea are o greutate intre 1,6 si 8 kg si o deschidere a aripilor de 122-152 cm.

Cum populatia de cufundar mare a scazut considerabil, oamenii de stiinta au incercat sa previna disparitia acestei specii. Intr-una dintre aceste ocazii, insa, un ornitolog a fost atacat mortal de o astfel de pasare.

Lebada muta

Una dintre cele mai mari si mai agresive pasari, lebada muta isi face cuibul pe iazuri, lacuri sau alte locuri aproape de asezarile omenesti. Ori de cate ori se simte amenintata, lebada muta nu ezita sa atace chiar si oameni.

Cu o greutate de 11 kg si o deschidere a aripilor de peste 2 metri, atacurile lebedei mute s-au soldat deseori cu rani serioase.

Pescarusul argintiu

O specie de pescarus foarte mare, care cantareste mai mult de 1,3 kg si cu o anvergura a aripilor de 1,8 metri, pescarusul argintiu poate fi foarte agresiv cu cei pe care ii considera o amenintare. Aceste pasari obisnuiesc sa fure mancarea din mainile oamenilor, ranindu-i adesea.

Cotofana australiana (Pasarea Gymnorhina tibicen)

Cotofana australiana are o deschidere a aripilor de aproape 1 metru, atacand uneori si oamenii. Cum isi face cuibul in apropierea asezarilor umane, au fost inregistrate atacuri soldate cu rani la nivelul capului.

Strutul african

Strutul african cantareste in medie 100 kg si atinge viteza de 70 km pe ora. Atunci cand teritoriul ii este amenintat, poate ataca si oameni. De altfel, in Africa au loc 1-3 astfel de atacuri pe an.

Cazuarul (Casuarius casuarius)

Cazuarul se gaseste mai ales in Noua Guinee, dar si in peninsula Kap-York, Australia. Pasarile adulte pot ajunge la o inaltime de 1,7 metri si o greutate de peste 60 kg.

Cazuarul este foarte periculos, multi dintre cei care au patruns in habitatul sau fiind ucisi de lovitorile dure.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#pasari periculoase, #pasari ucid oameni, #atacuri pasari oameni , #animale