Tot ce nu stiai despre tigri (Partea I)

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 23:20
24977 citiri
Tot ce nu stiai despre tigri (Partea I)

Tigrii sunt niste animale impresionante, motiv pentru care, probabil, sunt adesea desemnate cele mai iubite din lume. Totusi, exista o multime de confuzii si informatii false legate de ei.

Iata cateva dintre acestea, potrivit Listverse:

1. Tigrii au pupilele rotunde, spre deosebire de felinele domestice. Asta pentru ca acestea din urma sunt animale nocturne, pe cand tigrii nu, vanand in special dimineata si seara.

2. Desi nu sunt adaptati complet la intuneric, vederea lor pe timp de noapte este de 6 ori mai buna decat cea a omului.

3. Cei mai multi au ochii galbeni, dar cei albi ii au albastri. De obicei, acestia privesc crucis, din cauza anumitor gene mostenite.

4. Tigrii zgarie copaci si urineaza pe ei pentru a-si marca teritoriul, urina lor mirosind a pop-corn cu unt. Aceasta ii ajuta pe alti tigri sa le determine varsta, sexul si abilitatile reproductive.

5. Atunci cand mai multi se afla in jurul unei prazi, masculii vor astepta ca femelele sa sfasie bucati de carne pentru pui, apoi sa manance ele, dupa care le vine si lor randul la masa. Ei nu se cearta pe prada, ci isi asteapta linistiti randul.

6. Dungile de pe fiecare tigru in parte sunt unice, la fel ca amprentele umane.

7. Dungile de pe fruntea lor seamana cu caracterul chinezesc ce simbolizeaza "regele", de unde si felul in care sunt priviti in aceasta cultura si nu numai.

8. La fel ca in cazul pisicilor domestice, dungile tigrului sunt colorate diferit si pe piele, asa ca si daca ar fi ras, un tigru ar arata similar.

9. Femelele sunt fertile doar 405 zile intr-un an, perioada in care se imperecheaza cat de des pot. Poarta puii in pantec putin peste 3 luni si dau nastere la 2-3 tigrisori. Acestia sunt orbi in prima lor saptamana de viata si aproape jumatate nu supravietuiesc pana la maturitate.

10. Penisurile tigrilor nu devin erecte atunci cand acestia trebuie sa se imperecheze. Totusi, ele contin un os, numit baculum, si sunt acoperite cu niste excrescente, caniste carlige, care ajuta la mentinerea conexiunii cu partenera in timpul imperecherii.

11. Tigrii prefera sa vaneze o prada care nu ii vede. Daca te uiti la el, cel mai probabil nu va ataca. In unele parti din Africa, oamenii poarta masti cu chipuri umane pe spatele capului, pentru a induce in eroare animalele. Oricum, felinele nu vad oamenii drept prada, dar ii vaneaza daca sunt extrem de infometati sau le este invadat teritoriul.

12. Exista insa si tigri care ajung sa vaneze oameni, dar numai dupa ce gusta o data carnea lor din greseala. Este de notorietate cazul unei leoaice ce si-a aparat puii de oameni, atacandu-i, dupa care a inceput sa vaneze in exclusivitate asa ceva, fiind responsabila pentru moartea a 430 de persoane.

13. Tigrii nu pot sa toarca, ei isi arata bucuria micsorandu-si ochii sau inchizandu-i. Asta pentru ca prin micsorarea lor isi pierd din siguranta, asa ca fac acest gest numai cand se simt confortabil si in siguranta.

14. Aceste feline pot sa alerge cu o viteza de 60 de kilometri pe ora pe distante scurte.

15. Doar o vanatoare din 10 se incheie cu succes, asa ca tigrii pot sta zile intregi nemancati, dupa care consuma pana la 30 de kilograme de carne. Ei pot muri de foame daca nu mananca nimic 2-3 saptamani, in timp ce oamenii rezista fara hrana 30-40 de zile.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#tigri informatii inedite, #tigri pete piele model, #tigri reproducere, #tigri albi gene, #tigri prada vanat, #inedit tigri , #animale