Un paun de la o gradina zoologica a murit de frica

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 13:46
3554 citiri
Un paun de la o gradina zoologica a murit de frica
Foto: Arhiva Ziare.com

Un paun dintr-o specie rara a murit intr-o gradina zoologica din provincia Yunnan din sud-vestul Chinei dupa ce a interferat cu vizitatorii care l-au prins si l-au tras de pene fotografiindu-se cu el, imaginile devenind virale pe internet.

Un crescator a gasit "paunul albastru" mort, cu unele dintre pene lipsa, in timpul vacantei de Anul Nou Lunar, in gradina zoologica Yunnan Wild Animal Park, din Kunming, capitala provinciei Yunnan, a anuntat, miercuri, Li Yulong, seful departamentului de management al animalelor al acestei gradini zoologice, informeaza agentia Xinhua.

Medicii veterinari au descoperit ca paunul a murit de frica. Gradina zoologica a avut o multime de vizitatori in timpul vacantei de sapte zile cu ocazia Anului Nou Lunar. In ciuda panourilor de avertizare impotriva unor astfel de fapte, unii turisti au incercat sa prinda animalele, a spus Li, adaugand ca muncitorii gradinii zoologice au intervenit in multe cazuri pentru a opri contactul fizic al vizitatorilor cu animalele.

Cel mai mare iepure din lume a murit de frica

Este dificila apropierea de un paun aflat in libertate, dar oamenii au reusit sa-l prinda utilizand produse alimentare ca momeala, a explicat Li. Fotografiile postate online de publicul vizitator infatiseaza un om razand in timp ce prinde un paun iar o femeie trage de penele pasarii.

Imaginile au provocat o reactie furioasa a internautilor. Li a cerut turistilor sa trateze animalele cu respect, sa nu le vaneze, sa nu le loveasca si sa nu intre in contact cu acestea.

Paunul albastru, cunoscut de asemenea si sub numele de paunul asiatic, se afla pe lista rosie a speciilor amenintate elaborata de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii. Penele frumoase care formeaza coada pasarii sunt adesea folosite de oameni ca decoratiuni, mai noteaza agentia Xinhua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#paun mort frica, #paun gradina zoologica mort, #paun mort frica China , #animale