Un zoo a decis sa-si distreze elefantii cu muzica live. Cum reactioneaza animalele (Video)

Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 07:54
7129 citiri
Un zoo a decis sa-si distreze elefantii cu muzica live. Cum reactioneaza animalele (Video)
Foto: Captura video YouTube/Zoos Victoria

O gradina zoologica din Melbourne a dat startul unui program, primul din lume, in care elefantii beneficiaza de concerte live oferite de muzicieni profesionisti.

Beneficiarii sunt sase elefanti asiatici, specie aflata pe lista celor protejate, arata IFL Science.

Deja celor 6 pachiderme li se ofera tot ce se poate pentru a le fi implinite nevoile fizice. Se doreste insa ca ele sa fie stimulate si din punct de vedere intelectual.

In mod normal, in salbaticie, elefantii ar intalni tot timpul lucruri noi, indiferent ca e vorba despre un crocodil sau un tip de mancare nemaiincercat pana atunci si cu un gust deosebit. Insa in captivitate mediul poate deveni unul static, plictisitor, a explicat unul dintre angajatii parcului zoo, Erin Gardiner.

Intr-o seara, cand un grup de artisti a trecut pe langa tarcul lor, cantand la instrumente, iar elefantii au reactionat, conducerii gradinii zoologice i-a venit ideea de a organiza concerte live din genuri diferite, cu instrumente de tot felul.

Pana acum, s-a observat ca elefantii reactioneaza mai cu seama la instrumentele de percutie si la cele de suflat. In primul caz, reactiile au fost cele vocale, galagioase, iar in al doilea, animalele au interactionat intre ele, ca raspuns la ceea ce auzeau.

Potrivit angajatilor de la zoo, stimularea prin sunet poate fi la fel de importanta precum cea vizuala.

Cand au parte de astfel de concerte, elefantii, printre care se afla si pui, isi ating trompele si dau din urechi. Apoi, adesea, elefantii maturi ii incercuiesc protector pe cei mici.

Desi ar putea parea ca e vorba despre un comportament defensiv, in realitate asa se comporta elefantii atunci cand au de-a face cu ceva nou. Astfel de reactii intaresc relatiile dintre membrii turmei, in acest caz cu varste cuprinse intre 5 si 46 de ani.

Cel mai curios legat de artisti si muzica lor s-a aratat, pana acum, mezinul Mai Jai, singurul mascul, care s-a apropiat, vrand sa interactioneze cu muzicienii.

Vezi si Un papagal cu zile: Prins intre focuri de arma, muscat de un sarpe si rapit de la Zoo. Ce-a fost in stare sa faca pasarea a uimit pe toata lumea

A.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#muzica live elefanti zoo, #concerte zoo elefanti, #concerte live gradina zoologica , #animale