Cum sa aduci Feng Shui-ul in casa ta - Ghidul incepatorului

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 12:12
31135 citiri
Cum sa aduci Feng Shui-ul in casa ta - Ghidul incepatorului

Odata cu iarna, si depresiile se inmultesc. De aceea ar putea fi cel mai potrivit moment sa redecorezi sau sa faci schimbari in spatiul in care locuiesti. Cum un proces de redecorare este unul care cere sacrificii de la buget (iar vremurile nu prea rimeaza cu proiectul tau), indicat e sa faci lucrurile la scara mica, dar eficienta.

In acest scop, Feng Shui-ul este cea mai potrivita abordare, pentru ca e un mod simplu de a aduce prospetime in casa ta si a scapa de energiile negative.

Numeroasele reguli ale Feng Shui-ului n-ar trebui sa te sperie: in definitiv nu poti muta tu baia, in asa fel incat sa nu se afle in centrul casei - asa cum recomanda specialistii. Insa poti face mici schimbari, in fiecare incapere, care se vor oglindi asupra starii tale generale.

Dormitor

Multi experti, nu neaparat specializati in Feng Shui, iti vor spune ca in dormitor nu trebuie sa se afle obiecte care sa iti distraga atentia. Aceasta incapere trebuie sa fie ca o evadare din lumea exterioara, un loc in care sa iti revii fizic si emotional. Asta inseamna ca televizorul nu are ce cauta aici; daca ai totusi unul, ascunde-l in spatele unor usi de dulap cat timp nu il folosesti sau acopera-l.

Ar trebui sa limitezi pe cat posibil obiectele electronice in aceasta camera, conform Care2. Expertii Feng Shui spun ca uneori electricitatea se afla in stransa legatura cu boala.

Nici oglinzile nu au ce cauta in dormitor, chiar daca in general prezenta lor e benefica. Aceasta este incaperea unde se face exceptia: oglinzile reflecta energia din incapere, iar in dormitor calmul ar trebui sa fie la el acasa. Limiteaza-te la una singura daca nu ai incotro si scoate din dormitor si plantele mari. Este camera unde totul trebuie sa fie cat mai simplu si mai linistitor.

De departe cel mai important aspect este pozitionarea patului, ce dicteaza cum vei dormi. Somnul iti afeacteaza totul, de la starea de sanatate pana la performantele de la locul de munca si chiar relatia sentimentala. Incearca sa nu pozitionezi patul sub fereastra si nici cu fata spre ea sau sub ceva care atarna (tablou, raft, dulap etc.). Oricare dintre aceste pozitionari are efecte negative.

Capul trebuie sa aiba in spate peretele, insa lateralele patului ar trebui sa fie libere.

Baia

Acesta stiinta incorporeaza cele 5 elemente: pamant, lemn, metal, foc si apa. Deloc surprinzator, baia este asociata cu apa, ce reprezinta bunastarea si oportunitatea. In aceasta incapere ai grija ca usa si capacul de toaleta sa stea inchise, pentru ca oportunitatile si energia pozitiva sa nu se piarda.

Culorile cele mai potrivite sunt cele luminoase, nuantele de pastel. Acestea "rimeaza" perfect cu florile proaspete si lumanarile parfumate, ce fac incaperea prietenoasa. Oglinzile, in baie, sunt binevenite, mai ales daca nu ai o fereastra. Ai grija sa fie mereu curat, pentru ca mizeria, deranjul, aduc energii negative.

Bucataria

Punctul central al fiecarei bucatarii trebuie sa fie aragazul - aici se intampla toata magia, in definitiv. Mancarea aici pregatita ii satura pe toti ai casei, tinandu-i sanatosi si pregatindu-i sa faca fata tuturor provocarilor din exterior. Este strans legata de succes si ne leaga pe noi, cei care o impartim.

Ideal, aragazul ar trebui sa fie plasat astfel incat persoana care gateste sa poata vedea cine intra in incapere. Tine suprafata aragazului curata si libera, fara obiecte de care nu ai trebuinta imediata, pentru ca si fluxul energetic sa fie unul pozitiv.

In materie de culori, opteaza pentru nuante de rosu, verde si tonuri ale pamantului, la fel ca si nuante calde de alb si galben. Nu tine obiectele ascutite la vedere, deoarece dau o stare de anxietate.

La vedere trebuie sa fie fructele proaspete, ce simbolizeaza abundenta. Daca folosesti ustensile de bucatarie care nu iti plac, scapa de ele, pentru ca aduc energii negative.

Camera de zi

In multe case, aceasta este camera in care oamenii intra pentru prima oara. Daca dormitorul este centrul intimitatii, o oaza de pace, camera de zi este una publica, un spatiu care ar trebui decorat si organizat pe acest principiu. Toate scaunele, fotoliile ori canapelele trebuie sa fie cu fata catre usa, astfel incat musafirii sa fie intampinati cum se cuvine.

Incaperea trebuie sa fie bine luminata, pentru a putea fi stimulata conversatia. Adauga oglinzi, plante, acvarii cu pesti si alte obiecte ce aduc energii pozitive. Nu pune televizorul in centrul camerei; in acest loc ar trebui sa se afle o masuta de cafea si o planta sau doua. Ideea e sa incurajezi interactiunea si sa creezi un spatiu luminos, vesel.

De retinut e faptul ca daca ai pornit pe acest drum, de a aduce feng shui-ul in viata si casa ta, trebuie sa faci pasi mici, altfel risti dezechilibre energetice si instaurarea haosului. Daca ai facut deja cateva schimbari si nu simti ca esti inconjurata de energii pozitive, plaseaza strategic plante si lumanari.

Daca, dimpotriva, te simti prea stimulata, renunta la o parte din ele. Constientizeaza starea de spirit pe care o resimti in ficare camera si vei sti singura ce lipseste sau este in plus.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#feng shui casa, #Feng Shui apartament, #reguli feng shui acasa, #energii pozitive casa , #atmosfera