8 principii Feng Shui pentru baia ta

Sambata, 09 Martie 2013, ora 12:13
33892 citiri
8 principii Feng Shui pentru baia ta
Foto: Care2.com

Adeptii Feng Shui cred cu tarie ca respectarea principiilor acestei arte aduce armonie, succes profesional si bunastare financiara. Decorarea si aranjarea caminului nostru astfel incat energia vitala chi sa nu fie perturbata de nimic ne asigura, spun unii, o viata echilibrata din toate punctele de vedere.

In tot acest context, insa, baia pare a fi camera vitregita de principiile Feng Shui. Se pare ca aici energia se pierde foarte repede, contribuind la o evidenta lipsa de armonie.

Citeste in continuare 8 reguli Feng Shui destinate restabilirii echilibrului energetic in baie, conform Care2.com:

Acopera canalele de scurgere si pastreaza capacul de la toaleta lasat

In acceptiunea Feng Shui, energia viata chi se pierde prin canalele de scurgere de la chiuveta si cada sau prin toate acele tevi care transporta apa. Tocmai de aceea, este recomandat sa gasesti niste acoperitoare din plastic si, in plus, sa tii lasat capacul de la toaleta.

Creeaza o ambianta speciala

E simplu, in Feng Shui baia ta va trebui sa arate mai degraba ca un spa sau cu o oaza de liniste si relaxare. Asadar, va trebui sa gasesti elementele potrivite pentru a-ti infrumuseta baia si pentru a crea o ambianta speciala. Instaleaza-ti un intrerupator prin care poti doza lumina, gaseste o cale de a asculta muzica atunci cand faci baie, dar fara alimentare la prize, opteaza pentru lumanari parfumate sau saruri de baie.

Adauga elemente ce tin de Pamant

Arta Feng Shui functioneaza pe principiul celor 5 elemente care trebuie mereu sa fie in armonie: Apa, Lemnul, Focul, Pamantul si Metalul. Cum baia are o multime de elemente de apa, va trebui sa aduci in acest spatiu elemente de pamant pentru a reechilibra balanta.

Se spune ca pamantul este mai puternic decat apa, asa ca va gestiona mult mai bine fluxul de energie. Poti adauga obiecte din aur sau obiecte galbene, de la prosoape, covorase, accesorii pana la culoarea peretilor.

Echilibreaza fluxul energetic din baie cu ajutorul celor 5 elemente

Acesta este un principiu care se aplica intregii case, nu doar in baie. Cum aceasta incapere este mica, va trebui sa apelezi la un mic truc si sa aduci toate cele 5 elemente intr-un singur obiect semnificativ. De exemplu, plaseaza in baie un tablou patrat pentru ca reprezinta pamantul, cu rama neagra semnificand apa, cu ceva alb mat sugerand metalul, o planta in pictura pentru a adauga lemnul si ceva rosu pentru a reprezenta focul.

O alta idee ar fi sa cauti un tablou care sa contina culorile negru, alb, verde, galben si rosu.

Atarna de tavan un cristal

In Feng Shui, cristalele se folosesc ori de cate ori avem de-a face cu o lipsa de armonie in casa. Plaseaza un cristal in centrul tavanului, pentru ca acesta va avea proprietatea de a pastra fluxul energiei chi in camera.

Tine usa de la baie deschisa

Dupa ce iti creezi o baie care sa semene cu un spa, lasa usa deschisa. Cu toate astea, afla ca in Feng Shui exista trei cazuri in care regula este exact opusa: cand baia este pozitionata chiar vis-a-vis de usa principala, cum intram in casa, atunci cand vezi toaleta din patul din dormitor sau atunci cand langa baie se afla bucataria.

Organizeaza-ti spatiul din baie si sorteaza-ti lucrurile utile

Nu pastra nimic vechi in baie, asa ca scapa de carpetele uzate. Pentru a da o noua fata baii tale, nu ai nevoie de o groaza de bani: aseaza o floare intr-o glastra cocheta, achizitioneaza-ti un nou suport pentru periuta de dinti, cumpara un dulap practic etc.

Improspateaza atmosfera

Chiar daca tindem sa nu acordam o atentie sporita baii, si ea trebuie atent decorata si amenajata. Ba mai mult, din cand in cand da-i un nou suflu, improspatand obiectele din acea camera. Atentia catre acest aspect va crea un mediu special, armonios, ceea ce se va rasfrange si asupra starii tale de spirit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#principii amenajare baie Feng Shui, #principii decorare Feng Shui, #principii feng shui baie, #amenajare baie energii pozitive , #baie