Bai mici, dar stilate. Inspira-te si redecoreaza-ti baia (Galerie foto)

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 12:05
31517 citiri
Bai mici, dar stilate. Inspira-te si redecoreaza-ti baia (Galerie foto)
Foto: HGTV Remodels

De multe ori, spatiul nu este un atu al apartamentelor noastre. Baile, in special, sunt cele mai mici incaperi, asa ca trebuie sa fim atenti si mai ales creativi cand vine vorba de amenajare si decorare.

HGTV Remodels propune cateva exemple de bai nu foarte spatioase, dar decorate cu stil si bun gust, ce-ti pot folosi ca sursa de inspiratie:

Fii consecvent in ceea ce priveste modelele

Nu-ti fie frica sa creezi iluzia de spatiu cu ajutorul unui tapet cu model. De exemplu, tapetul alb-negru din poza adauga profunzime unei toalete neincapatoare. Acelasi efect il are si chiuveta simpla.

Concepe un spatiu de depozitare ca "punct de atractie"

Atunci cand completezi un perete gol cu un dulap realizat din rafturi rare, se creeaza atat un plus la capitolul functionalitate, cat si un punct de interes vizual. Poti adauga si cosuri sau alte obiecte de depozitare.

Foloseste corect faianta

Pentru a largi vizual spatiul si a da o continuitate, foloseste acelasi tip de faianta din podea pana in tavan. Daca vei pastra echilibrul prin culori neutre, vei reusi sa creezi si mai mult senzatia de spatiu.

Fii indraznet, dar rezervat in privinta culorilor!

Cu alte cuvinte, foloseste o culoare si o textura indrazneata, dar echilibreaza-le apoi cu ajutorul tonurilor neutre. Daca acea culoare e lucioasa, camera va parea mai luminoasa.

Texturi interesante pentru un plus de interes

Textura faiantei folosite este si ea importanta, pentru ca poate crea un impact asupra spatiului, pacalind ochiul privitorului. Din nou, faianta din podea pana in tavan unifica spatiul, asa ca n-ar fi rau sa incerci si tu trucul.

Foloseste si spatiul vertical

Adauga functionalitate, dar si spatiu camerei, folosind zona verticala pe care o ignorasei pana atunci. De exemplu, adauga cateva rafturi deasupra toaletei si prinde chiuveta de perete.

Amesteca texturi in cadrul unei scheme coloristice

Potriveste faianta astfel incat sa adaugi o pata de culoare, insa in niste limite anterior spabilite. In acelasi timp, pastreaza restul elementele monocromatice, constanta culorilor fiind importanta in unificarea spatiului.

Utilizeaza materiale reflectorizante

Oglinzile sau materialele din otet inoxidabil vor extinde vizual camera. In cazul oglinzilor, opteaza pentru cele fara rama.

Concepe-ti cu cap spatiul de depozitare

Construieste rafturi in perete, opteaza pentru usile glisante cu oglinzi tocmai pentru ca aceasta combinatie atrage atentia si da senzatia unui spatiu mai amplu.

Elibereaza podeaua

Spatiul de pe podea este si el important in acest context, asa ca monteaza o chiuveta pe perete, fara picior, sau alege o cabina de dus fara rama.

Plaseaza o oglinda pe un perete

Accentele metalice din baie ofera un plus de stil, mai ales daca acea camera are mai multe tonuri albe. In plus, oglinda plasata pe un perete intreg dubleaza vizual spatiul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#decoratiuni bai dimensiuni mici, #amenajare baie mica idei, #bai mici decorare poze , #baie