Cum iti "upgradezi" baia? (Galerie Foto)

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 12:39
15632 citiri
Cum iti "upgradezi" baia? (Galerie Foto)

Chiar si o baie mica, de apartament "comunist" la bloc, poate arata ca in vis, in asa fel incat sa nu-ti mai pese ca nu are decat 4 metri patrati. Totul se aranjeaza cu oglinzi (chiar rabatabile), cu perdele inspirate, cu vopseluri pastelate si, mai cu seama, cu un mobilier potrivit.

Iar daca ai norocul ca locuinta ta sa dispuna de o camera de baie in toata regula, ai de un de alege. Nici nu stii cat de multe se pot face dintr-un asemenea spatiu. Inarmeaza-te cu creativitate si nu te teme sa te inspiri chiar din dormitor sau bucatarie, te sfatuieste realsimple.com.

Chiar si niste banale lazi din lemn ar putea fi transformate, fara pic de efort, in dulapioare in care poti depozita, dupa bunul plac, hartia igienica de rezerva sau prosoapele facute sul.

Transforma o noptiera nefolosita, mai ales daca una din laturile patului e lipita de perete si oricum nu iti slujea la nimic, intr-un dulapior cochet, in care sa-ti depozitezi nimicurile tale de femeie.

Dedesubtul unei chiuvete ar putea sa nu fie chiar asa de apetisant, cu toate instrumentele tale de spalat sau te miri ce alte nimicuri. Pentru a le ascunde de ochii curiosilor si a da un aer cald baii tale, confectioneaza-ti dintr-un cearsaf dragut o masca de chiuveta.

Poti face asta chiar fara sa folosesti acul si ata, in cazul in care aveai fobie de asa ceva.

In cazul in care pe cada nu ai loc sa-ti asezi sampoanele, balsamurile si toate sticlutele de lotiuni, confectioneaza-ti un dulap pe verticala, la vedere, folosindu-te de trei panerase metalice.

Daca problema depozitarii este prezenta si in baia ta, recurge la un cuier prevazut cu raft, din metal. Poti atarna halatul de baie in cui, iar prosoapele le poti aseza la inaltime, pentru a fi la indemana.

Daca ai deja un dulapior in baie, poti sacrifica un sertar obiectelor tale de infrumusetare. Odata compartimentat, acest sertar va deveni si mai util, nemairiscand sa amesteci rujurile cu mascara sau pudra de obraz cu cea de ochi.

In plus, vor fi ascunse de ochii sotului, caruia i se pare ca se inmultesc pe zi ce trece.

Daca ai prin bucatarie un bol fantezist, inca nou, pentru zahar, foloseste-l in baie, in scop decoratic si pracatic. Poti pune in el bureteii pentru demachiat, ca sa ii justifici prezenta.

Daca nu ai indeajuns de mult loc pe cada, pentru a depozita sapunul, buretii sau alte "instrumente" de ingrijire, monteaza un suport metalic pe cada.

Stii ca lucrurile care par de la bunica inca se poarta. In plus, sunt si extrem de practice. Asa ca du cosul acela din rachita care zace in debara in baie si umple-l cu hartie igienica, in asa fel incat sa nu fii nevoita sa strigi la musafiri sa te ajute, atunci cand ai ajuns la capatul sulului.

Daca nu-ti surade rachita, renunta la vasul acela transparent pentru flori, pe care oricum il mutai dintr-un colt in altul (poate - poate va observa cineva care-i e scopul!). Ii poti da de munca umplandu-l cu rezervele strategice de hartie igienica.

Daca in dormitor isi gasesc locul, in living la fel, de ce n-ar fi potrivite si in baie? E vorba de flori, bineinteles. Un buchet micut va improspata baia atat din punct de vedere vizual, cat si olfactiv. In plus, e o prezenta neasteptata.

O tableta parfumata sau doar niste coaja de portocala pusa strategic intr-un sertar vor schimba complet aerul ori de cate ori vei umbla in sertar.

O culoare calma pe pereti, cum ar fi acest bleu-verde plin de seva, da o senzatie de liniste si impacare, exact ce aveai nevoie in odaia ta intima.

Daca baia ta e una de moda veche, inveseleste-o, da-i un strop de prospetime vopsind peretii intr-o culoare complementara mobilei, faiantei sau gresiei din incapare.

Daca tot nu simti ca baia ta emana indeajuns de multa energie (pozitiva, bineinteles), atarna la geam sau la dus o perdea cu motive grafice, moderne.

Iar daca a te ascunde de lumina zilei nu e si optiunea ta, si mai ai si norocul ca fereastra sa fie una generoasa, cu vedere superba, renunta cu totul la perdea si bucura-te de peisaj.

A.S.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#spatiu depozitare baie, #perdele baie, #mobilier baie, #culori pereti baie, #organizare baie , #baie
Comentarii
G
gica
rank 1
T
totel
rank 1
Duduie Anca, chiar nu mai gasesti cuvintele in limba Romana?....