Cauze surprinzatoare de infertilitate la barbati

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 18:23
6204 citiri
Cauze surprinzatoare de infertilitate la barbati

Intr-o lume din ce in ce mai plina de substante chimice, gasite in diverse produse - de la cele alimentare pana la cele cosmetice -, si fertilitatea barbatilor este din ce in ce mai amenintata. Ca un scaun ingust la bicicleta a fost legat de disfunctia erectila probabil ai auzit deja, la fel si ca antidepresivele pot dauna fertilitatii. Insa "ucigasii" spermatozoizilor sunt mult mai numerosi si au legatura chiar cu activitati de zi cu zi.

De la an la an apar noi descoperiri legate de cauzele care pot afecta fertilitatea barbatilor. Singura veste buna, potrivit Rodale, este ca, odata aflate, aceste cauze pot fi evitate usor. Iata, asadar, o lista a exterminatorilor spermatozoizilor si cum sa te feresti de ei.

1. Alimentele la conserve din metal

Bisfenol A (prescurtat, BPA) este o substanta chimica ce a fost legata de probleme de fertilitate si de boli cardiovasculare. Multi cercetatori considera ca cea mai mare sursa de contaminare cu BPA o reprezinta conservele din metal. Aproape toate aceste conserve sunt tratate cu substanta mentionata, aceasta migrand in alimentul continut.

In plus, alimentele acide, cum ar fi pasta de tomate sau sosurile, absorb o cantitate mai mare de BPA. Inclusiv bonurile de casa contin o cantitate de BPA, desi considerabil mai mica, astfel ca ar fi mai bine sa eviti manuirea unor astfel de hartii, atunci cand nu ai nevoie de ele.

Solutia: alege cat mai des alimente proaspete sau congelate si opteaza pentru alimente conservate in recipiente din sticla, nu din metal.

2. Jucariile sexuale

Nu toate aceste jucarii sunt periculoase, ci doar cele facute din vinil. Acest tip de plastic elibereaza ftalati - substante chimice care fac ca plasticul sa fie mai moale -, care au fost legati de cancer, alergii, defecte congenitale si infertilitate.

Solutia: alege jucarii sexuale facute din silicon medical de inalta calitate, cum ar fi We-Vibe.

3. Dusul

Ftalatii nu se gasesc doar in jucariile sexuale, ci si in sapunuri parfumate, sampoane, geluri de curatare si perdele pentru dus realizate tot din vinil. Iar caldura emanata in timpul unui dus face ca ftalatii sa se elibereze chiar mai lesne.

Solutia: Alege sapunuri si sampoane care nu contin parfum si, de preferat, pe baza de plante (un sapun de copii este chiar indicat); de asemenea, evita produsele de ingrijire parfumate. In plus, alege o perdea de dus realizata din canepa.

4. Fructele si legumele nespalate, precum si cele care nu sunt organice

Pesticidele sunt facute sa omoare parazitii, insa, din nefericire, ele nu prea fac diferenta intre acestia si spermatozoizi. Prin urmare, odata ajunse in organism, pot dauna fertilitatii.

Solutia: spala intotdeauna fructele si legumele pe care le consumi si incearca pe cat posibil sa mananci unele organice.

5. Scaunele de masina incalzite

Acestea si chiar statul intr-o cada cu apa fierbinte timp indelungat cresc temperatura de la nivelul testiculelor suficient cat sa duca la o diminuare a productiei de spermatozoizi.

Solutia: problema in acest caz este caldura directa, prin urmare incalzeste masina in loc sa pornesti incalzirea scaunului si evita baile lungi in apa fierbinte.

6. Pestele contaminat

Bifenilii policlorurati sunt substante toxice care in prezent sunt interzise, numai ca cele care au ajuns deja in mediu persista pe timp nelimitat, acumulandu-se in special in peste.

Solutia: alege peste din ape cat mai curate.

7. Substantele antiadezive

Aceste substante folosite in oalele si tigaile antiaderente, precum si in pelerinele de ploaie, pot duce la injumatatirea numarului de celule spermatice, daca ajung in organism intr-o cantitate mai mare.

Solutia: inlocuieste tigaile si oalele antiaderente cu astfel de obiecte facute din inox sau din fonta. De asemenea, evita sa cumperi boabe de floricele de porumb pentru microunde, deoarece pungile in care sunt ambalate au adesea si substante antiaderente.

8. Parabenii

Multe cosmetice contin parabeni, ca si unele produse alimentare procesate (sub forma de conservanti).

Solutia: alege alimente cat mai putin procesate si cat mai naturale (si organice) si evita produsele cosmetice care contin parabeni - citeste ingredientele de pe etichete.

9. Benzenul

Acesta nu este doar un factor declansator in ceea ce priveste cancerul, ci si un "ucigas" de spermatozoizi. Un studiu dat publicitatii anul trecut a aratat ca barbatii expusi unui anumit nivel de benzen la serviciu au produs spermatozoizi grav deteriorati din punct de vedere genetic, marind riscul aparitiei unor defecte congenitale la copiii lor.

Chiar si daca nu ai un loc de munca ce presupune expunerea la benzen, exista riscuri si in cazul in care locuiesti in apropiere de puncte de extragere a gazului natural sau daca folosesti lumanari parfumate ori produse de curatat care contin benzen.

Solutia: evita produsele mentionate si inconjoara-te mai rar de lumanari parfumate.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#fertilitate masculina, #fertilitate barbati, #barbati reproducere, #infertilitate barbati cauze , #barbati