Ce ar trebui sa stie orice barbat despre caderea parului

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 12:03
24569 citiri
Ce ar trebui sa stie orice barbat despre caderea parului

Mai devreme sau mai tarziu, orice barbat este afectat de caderea parului, lucru care fie il ia pe nepregatite, fie il sperie sau il face sa se simta mai putin atragator.

Fiecare trebuie sa inteleaga, insa, ca este un lucru cat se poate de normal, proces care uneori poate fi incetinit sau chiar estompat, dar in alte situatii trebuie acceptat. Iata ce trebuie sa stii despre par, conform Askmen:

50% din par cade inainte sa incepi sa realizezi

Una dintre cele mai urate adevaruri despre caderea parului este ca aproximativ jumatate din fire vor cadea inainte ca barbatul sa observe si sa inceapa sa ia masuri. Din fericire, insa, aceasta cadere este destul de graduala, asa ca pot fi facute mai multe tratamente inainte sa ramai de tot fara podoaba capilara.

Incidenta cazurilor celor care se confrunta cu caderea parului este proportionala cu decada de varsta

Barbatii pot afla riscul cu care se confrunta in functie de varsta pe care o au. Astfel, la 20 de ani, in jur de 20% dintre ei incep sa aiba probleme de pierdere a parului, la 30 de ani 30% si asa mai departe.

Mai mult de 800.000 de oameni fac operatii de implant de par in fiecare an

Dupa cum arata datele stranse de Societatea Internationala de Chirurgie a Regenerarii Parului, 811.000 de barbati recurg la bisturiu pentru a avea podoaba capilara de altadata. Procedurile nu includ doar scalpul, ci si zona sprancenelor, genele, parul facial, de pe piept si chiar cel pubian.

Unul din sapte barbati cheleste din cauza genelor

Potrivit unei cercetari efectuate de mai multe centre de specialitate, a fost descoperit un genom asociat cu pierderea parului. Studiul initial a fost facut pe 1.125 de barbati, iar apoi au mai fost adaugati 1.650 de oameni.

Studiul poate ajuta la prevenirea cheliei de timpuriu, chiar inainte ca aceasta sa se formeze, prin diverse alte proceduri.

Doua treimi din barbati isi pierd din par inainte de 35 de ani

Ai 20 de ani, traiesti fara sa ai vreo problema, iti iei prima slujba si ti se pare ca ai toata viata inainte. Asa si este, numai ca asta este varsta la care trebuie sa-ti apreciezi cel mai mult podoaba capilara, caci, inainte de 35 de ani, aproape fara sa bagi de seama, ea va incepe sa te paraseasca.

40% dintre barbati sunt prost informati legat de mostenirea lor genetica in ceea ce priveste parul

Subiectul caderii parului este legat de o multime de mituri si informatii eronate, multi dintre barbati fiind indusi in eroare si speriati fara sa fie cazul. Spre exemplu, se crede ca baiatul va mosteni parul tatalui, dar cercetarile au aratat ca acesta poate semana si cu mama si cu rudele acesteia.

9 din 10 barbati spun ca pierderea parului este principala lor grija

Atunci cand un barbat incepe sa-si piarda parul, si o parte din minte pare sa se duca, din moment ce considera ca ii este stirbita din masculinitate si tinerete. Nu mai are atata incredere il el si i se pare ca toata lumea il priveste altfel.

Cateodata procesul de chelire incepe inainte de 21 de ani

Daca cei de peste 30 de ani sunt ingrijorati ca raman fara par, ce sa mai spuna cei cativa care sunt intr-atat de ghinionisti incat sa li se intample acest lucru in preajma varstei majoratului? Exista si asemenea cazuri, rare, ce-i drept. Partea buna e ca se vor obisnui cu aceasta situatie din timp si vor invata tot de timpuriu sa o gestioneze.

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
#chelie barbati, #chelire barbati informatii, #pierdere par barbati, #calvitie cauze , #barbati