Ce e bine sa stii despre suplimentele pentru masa musculara

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 12:02
22093 citiri
Ce e bine sa stii despre suplimentele pentru masa musculara

Preocuparea pentru masa musculara a devenit din ce in ce mai frecventa in randul barbatilor, care sunt dispusi nu numai sa aiba un program de exercitii fizice si sa respecte cateva reguli de alimentatie, dar si sa ia suplimente alimentare pentru a obtine rezultatele dorite.

Iar la capitolul din urma piata este plina de oferte care pretind ca te ajuta semnificativ in construirea testului muscular.

Numai ca, in privinta acestor suplimente exista multe conceptii gresite, care ar putea contribui la aparitia unei dezamagiri, mai degraba decat a unor muschi mai mari si mai bine conturati.

Pentru a sti insa cat mai multe si a avea un succes in acest sens, Askmen.com a intocmit o lista cu cateva dintre miturile legate de suplimentele pentru masa musculara.

1. Creatina va determina cresterea muschilor

Una dintre cele mai frecvente conceptii gresite este cea potrivit careia, daca iei creatina, vei incepe imediat sa castigi in masa musculara.

Creatina te poate ajuta sa ai muschi mai mari, insa numai daca folosesti plusul de energie pe care aceasta il determina lucrand mai mult la sala de sport. Cei care doar iau creatina si nu fac schimbari in programul de exercitii nu vor obtine rezultatele pe care si le doresc.

2. Cazeina reprezinta cea mai buna alegere inainte de culcare

De asemenea, multi barbati foarte preocupati de aspectul fizic cred ca daca iau suplimente cu cazeina inainte de culcare ofera muschilor cea mai buna sursa de proteine.

Este adevarat ca aceasta, cazeina, este forma de proteina care se digera cel mai greu, insa este si mai bine sa o oferi organismului din mancare, si nu sub forma de pudra (asa cum este suplimentul). Branza, spre exemplu, contine cazeina si se va descompune chiar mai greu decat forma prelucrata, din comert.

3. Este necesar sa iei BCAA (aminoacizi cu lant ramificat) pentru a preveni pierderea masei musculare

Un alt mit frecvent, legat de acest domeniu, este ca, daca vrei sa impiedici scaderea masei musculare, ar trebui sa iei zilnic multe grame din acesti aminoacizi.

De asemenea, este drept ca aminoacizii cu lant ramificat ajuta la dezvoltarea si repararea muschilor, dar mai importanta ramane tot cantitatea totala de proteine consumata. Daca ai o alimentatie diversificata si cu suficiente proteine, este posibil ca acest supliment sa iti ofere doar mici beneficii.

4. Batoanele proteice sunt o alegere buna pentru o gustare

Doar pentru ca batoanele proteice contin proteine nu inseamna ca sunt alegerea sanatoasa pentru a alimenta organismul. Si asta deoarece proteinele din ele nu sunt de cea mai buna calitate si, in plus, vei consuma foarte mult zahar.

Mai bine alege pentru gustare o conserva de ton cu doua felii de paine integrala, care iti vor oferi carbohidrati buni (complecsi) si proteine de calitate.

5. Suplimentele multivitaminice asigura organismului toti nutrientii de care acesta are nevoie

De asemenea, multi barbati cred ca daca iau astfel de suplimente pot fi mai neglijenti in ceea ce priveste alimentatia, deoarece si-au asigurat nutrientii necesari prin intermediul lor.

Numai ca, desi multivitaminele sunt bune ca un plus de siguranta, este mult mai indicat sa iei acei nutrienti in principal dintr-o alimentatie echilibrata si diversificata. Astfel exista mai multe sanse sa fie absorbiti si, mai mult, beneficiezi si de fibre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#suplimente masa musculara, #suplimente muschi, #mituri suplimente masa musculara, #informatii suplimente muschi , #barbati