Ce influenta au femeile asupra barbatilor

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 07:35
6990 citiri

Cei care se iubesc mult au de castigat pe mai multe planuri. Studiile de specialitate arata ca femeile au o influenta destul de mare asupra barbatilor alaturi de care traiesc. In mare parte, aceasta este pozitiva.

Un studiu publicat in revista "Journal of Neuroscience" arata ca barbatii implicati in relatii prefera ca alte femei atragatoare sa pastreze distanta fata de ei.

Conform Men's Health, atunci cand unor barbati li s-a administrat oxitocina (cunoscuta si ca "hormonul dragostei"), ei au cerut ca femeile atragatoare sa pastreze o anumita distanta atunci cand li s-a cerut sa se apropie de subiectii studiului.

Oxitocina este eliberata atunci cand oamenii se tin de mana, se saruta sau se imbratiseaza.

Sentimente mai intense

Un studiu publicat in revista "Journal of Health and Social Behaviour" arata ca barbatul este cel mai implicat sentimental intr-o relatie, nu femeia.

El trece mai greu peste o despartire si resimte mai intens problemele care apar in relatia cu femeia iubita.

De asemenea, barbatii traiesc totul mai intens din punct de vedere emotional atunci cand totul merge bine in relatia respectiva. Cauza este data de faptul ca relatia cu o femeie poate fi singura sursa de sentimente pentru ei, exagerand, astfel, sentimentele pozitive si pe cele negative.

Un comportament mai bun

Femeia chiar poate fi cealalta jumatate mai buna a unui barbat. Un studiu facut in 2012 si aparut in "British Journal of Psychology" arata ca, daca au alaturi o femeie frumoasa, barbatii se comporta mai bine.

In schimb, comportamentul femeilor nu se schimba atunci cand ele au alaturi barbati atragatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#influenta femei relatie barbati, #barbati comportament relatie femei , #barbati