Cum iti ingrijesti barba si perciunii

Luni, 07 Februarie 2011, ora 07:03
28546 citiri
Cum iti ingrijesti barba si perciunii
Foto: bestweekever

Unii barbati prefera sa nu se barbiereasca in fiecare zi, fie din comoditate, fie pentru ca li se pare mai sic, insa, daca te numeri printre ei, incearca sa nu treci in extrema cealalta, lasandu-ti o barba stufoasa.

Studiile au aratat ca femeilor li se par mai cu seama sexy barbatii a caror barba nu a fost rasa de o zi, doua sau chiar mai multe. Insa e o arta si aici; neglijenta in aparenta este aprofundat studiata in oglinda de marii maestri ai seductiei.

Conform Men's Health, sfaturile de mai jos, care iti dau cateva idei atat despre cum sa ai o barba mai deosebita cat si despre cum sa o ingrijesti, te pot ajuta.

A. Barba

1. Barbia

Daca alegi sa iti lasi parul sa creasca doar pe barbie, atunci tine cont de urmatorul aspect, care este esential in aceasta situatie: cu cat fata ta este mai lunga, cu atat parul din zona respectiva trebuie sa fie mai scurt. Altfel, barba va face sa pari ca ai o lungime si mai mare la chip.

2. Maxilarul

Poti sa lasi par doar pe linia maxilarului insa, pentru un plus de efect, incearca sa creezi iluzia de umbra: taie cat mai scurt firele din partea de jos a barbii si, in rest, cam din jumatate in jumatate de centimetru, fa in asa fel incat lungimea acestora sa fie mai mare, progresiv.

3. Curatarea

Nu uita ca barba are nevoie de curatare la fel ca si podoaba capilara. Asadar, de fiecare data cand faci dus, samponeaza-ti barba si apoi aplica si putin balsam pe ea. Lasa-l sa actioneze si clateste dupa 10 secunde. Fara balsam, samponul poate usca fata si suprastimula glandele sebacee.

B. Perciunii

1. Lungimea

In privinta lungimii, lasa forma fetei sa te ghideze. In cazul in care ai chipul mai rotund sau barbia nu este foarte pronuntata, tine perciunii pana la mijlocul urechii sau mai scurti. Iar daca ai o fata alungita sau cu o forma relativ dreptunghiulara, poarta-i mai lungi putin, poate chiar pana la lobul urechii.

2. Latimea

Ai grija ca latimea perciunilor sa nu depaseasca 2-2,5 centimetri. Pentru a mentine usor linia acestora, atunci cand te barbieresti foloseste-te de un pieptene care sa aiba exact latimea lor.

3. Structura firului de par

In cazul in care ai un par mai rebel sau chiar cret, tine perciunii scurti, de cativa milimetri. Altfel, firele vor sta atat de rasfirate incat aspectul va fi departe de unul estetic.

C. Parul

1. Marginile

Pe masura ce creste, parul ondulat are nevoie de mai multa atentie decat cel drept. Ai grija sa subtiezi marginile la fiecare 3-4 saptamani si foloseste un produs care sa il niveleze, mai ales atunci cand creste si isi pierde forma.

2. Linia de la ceafa

Daca ai un gat mai gros, cere frizerului sa rotunjeasca marginea de la ceafa, iar daca ai un gat mai subtire, cere sa o lase dreapta.

3. Fruntea

In cazul in care ai un inceput de chelie, lasa-ti parul putin mai lung in fata si poate chiar sub forma de breton, pentru a masca zona golasa. Ai grija insa sa nu fie nici prea lung.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#barba, #sfaturi barba, #trucuri barba, #perciuni, #cum ingrijesti barba perciuni, #sfaturi ingrijire barbati , #barbati