Cum sa iti alegi costumul potrivit in functie de constitutia fizica (Galerie foto)

Marti, 26 Februarie 2013, ora 07:00
36334 citiri
Cum sa iti alegi costumul potrivit in functie de constitutia fizica (Galerie foto)
Foto: GQ.com

Se stie deja ca barbatii nu sunt pasionati de cumparaturi. In plus, de multe ori nici constitutia fizica nu ii ajuta sa gaseasca costumul perfect in primul magazin in care pasesc. Asta nu e o scuza insa sa nu aiba in sifonier macar un costum care sa le vina ca turnat.

Exista cateva sfaturi eficiente care i-ar putea ajuta sa isi aleaga costumul potrivit in functie de constitutia fizica.

Site-ul GQ.com ofera cateva sfaturi utile in achizitionarea celui mai potrivit costum, tinand cont de anumite particularitati fizice.

Barbatul scund

Multi dintre barbatii cu o statura mai mica nu isi gasesc usor costumul potrivit. Inaltimea, talia mai mica, aceste caracteristici ii determina de multe ori sa ajusteze costumele achizitionate, apeland la un croitor. Exista, insa, cateva trucuri de care ar fi bine sa tina cont.

Lor nu le sunt recomandate sacourile lungi, cravatele si curelele late sau reverele largi, pentru ca acestea ii vor face sa para si mai scunzi. Indicat ar fi sa poarte pantofi cu o linie frumoasa si subtire, sa arate putin din mansete pentru a lungi bratele si sa opteze pentru liniile verticale, care sa le alungeasca intreaga infatisare.

Barbatul inalt

Cea mai mare greseala a barbatilor inalti este aceea de a-si cumpara costume supradimensionate. Nu aceasta este solutia ideala, intrucat un astfel de costum ii va face sa para si mai inalti.

Daca te incadrezi si tu in aceasta categorie, nu purta cravate foarte subtiri pentru ca ele iti vor evidentia si mai mult inaltimea, asa ca opteaza pentru cravate ceva mai late.

Ba mai mult, daca ti se pare ca o cravata este prea scurta, nu iti cumpara altele mai lungi, ci deplaseaza bucla, astfel incat partea din fata sa fie mai lunga. Sacoul cu doi nasturi este indicat pentru un barbat inalt, in vreme ce mansetele acestuia trebuie pastrate la nivelul normal.

In materie de pantofi, cei rotunjiti se potrivesc mai bine constitutiei tale decat cei ascutiti. Daca esti foarte inalt, accesorii ca centurile, dungile orizontale te ajuta sa pastrezi o buna proportie a corpului.

Barbatul corpolent

De multe ori, cei cu o astfel de constitutie fizica se confrunta cu diverse probleme in achizitonarea unui costum: marimea de la gat nu se potriveste cu cea a trunchiului, gulerul este prea inalt, pantalonii prea lungi.

Regula generala ar fi aceea de a nu alege un costum mult mai mare, din dorinta de a parea mai slab.

Un mic artificiu de efect ar fi acela de a opta pentru un buzunar patrat la sacou, focalizand astfel atentia asupra pieptului, si nu asupra abdomenului. Sacoul trebuie sa stea inchis atat timp cat nu te asezi, iar camasile simple si elegante sunt cele mai indicate. Pantalonii pot fi fara pliuri si, in loc de a-i alege foarte inalti, poarta bretele care sa inceapa in jurul taliei, nu mai sus. Evita cravatele foarte inguste, reverele si alege pantofi cu o talpa solida.

Barbatul atletic

Chiar daca multi ar crede ca acesti barbati isi gasesc foarte repede costumul potrivit, lucrurile nu stau chiar asa. Unele camasi ar putea fi prea scurte din cauza umerilor lati, asa ca nu sunt indicate reverele inalte. Spre deosebire de barbatii corpolenti, cei atletici nu trebuie sa atraga atentia asupra pieptului, asa ca nu sunt indicate buzunarele patrate.

Specialistii spun ca tinuta potrivita barbatilor atletici ar trebui sa fie compusa din sacou in forma de V, cu doi nasturi, guler mic, pantaloni ceva mai stramti jos si costume etichetate ca "slim" sau "atletic". Pantofii nu trebuie sa fie nici prea subtiri, dar nici masivi.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#costum constitutie fizica, #sfaturi achizitionare costum, #barbat scund sfaturi alegere costum, #barbat corpolent costum sfaturi , #barbati