Esti un barbat Alfa? Vezi unde trebuie sa punctezi

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 18:06
15237 citiri
Esti un barbat Alfa? Vezi unde trebuie sa punctezi

Mult timp, notiunea de "barbat Alfa" a avut un inteles negativ. Printre trasaturile de baza ale unui barbat Alfa erau egoismul, aroganta, comportamentul autoritar si preocuparea excesiva pentru propria infatisare.

Conform Askmen.com, lucrurile s-au mai schimbat, iar barbatul Alfa are parte astazi de o imagine imbunatatita.

In cartea "Man 2.0 Engineering the Alpha: A Real World Guide to an Unreal Life" mai multi experti redefinesc acest concept. Iata care sunt 7 dintre aceste caracteristici updatate ale barbatului Alfa.

De ajutor, dar nu intr-un sens protector

Barbatul Alfa intelege ca propriile obiective si dorinte sunt doar o parte a vietii sale. Oamenii din jur au si ei partea lor de importanta, un astfel de barbat intelegand ca poate contribui la trasarea unei lumi mai bune.

Tocmai de aceea, este de ajutor acolo unde este cazul, ofera sfaturi, insa atributiile lui nu depasesc nivelul cuvintelor. Si asta pentru ca e constient ca, daca ar ajuta efectiv persoanele din jur, acestea nu si-ar mai invata niciodata lectia.

Increzator, dar nu obraznic

Multi vedeau barbatul Alfa ca pe o persoana care poate calca pe cadavre pentru a-si atinge propriile scopuri.

Mai nou, insa, parerile s-au mai schimbat. Acest barbat isi poate face o evaluare corecta a calitatilor si defectelor sale si constientizeaza ce are de imbunatatit sau corectat.

Mandru, dar nu vanitos

E adevarat ca frumusetea fizica conteaza astazi, succesul fiind, intr-o oarecare masura, mai la indemana. Cercetatorii britanici au demonstrat ca barbatii mai atractivi castiga mai bine si ajung in functii mai inalte.

Mandria legata de propria infatisare este un lucru bun, iar barbatii Alfa nu duc lipsa de aceasta caracteristica, netransformand-o, insa, intr-o vanitate excesiva.

Mandru, dar nu arogant

Granita dintre mandrie si aroganta este, intr-adevar, foarte fina. Barbatii mandri in sensul bun al cuvantului sunt cei stapani pe situatie, care ii si inspira pe cei din jur.

Pe de alta parte, cei aroganti se dovedesc a fi legati de realizarile trecute, considerand ca totul li se cuvine tocmai datorita acelor succese. Barbatul Alfa isi va pastra mentalitatea de inceput, luptand pentru a castiga fiecare oportunitate si zbatandu-se pentru fiecare succes.

Barbatul Alfa isi constientizeaza limitele

A fi umil nu are intotdeauna un sens negativ. Presupune a fi cu picioarele pe pamant si a intelege ca, oricat de inteligent si apreciat ai fi, tot mai ai multe de invatat.

Asadar, aceasta atitudine caracteristica barbatului Alfa il ajuta sa continue cu aceeasi ambitie si sa invete din mers mai multe lucruri. Bineinteles, niciodata nu isi va pierde pierde increderea in propriile puteri.

Tolerant, dar nu slab

Barbatul Alfa este constient ca lumea toata nu se poate alinia la propriile pareri sau valori. Tocmai de aceea, incrancenarea si ranchiuna nu isi au locul in cadrul discutiilor contradictorii.

Chiar daca adevarul conteaza, la fel de importante sunt si parerile opuse si credintele diferite ale celor din jur. Fata de opiniile, greselile si defectele oamenilor, barbatul Alfa manifesta intotdeauna o toleranta ce se poate asemana intrucatva respectului.

Dedicat, dar nu obsedat

Cu totii apreciem oamenii competitivi, dedicati jobului lor. Dependenta de munca, insa, nu este o trasatura a barbatului Alfa, care este dedicat familiei, prietenilor, cadrului social, interesat de sanatate si mai ales de felul in care arata si se prezinta in fata oamenilor. Asadar, nu va pune niciodata munca mai presus de orice altceva.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#caracteristici barbat Alfa, #trasaturi barbat Alfa , #barbati