Radiaza incredere, prin limbajul corpului

Sambata, 27 August 2011, ora 18:36
18744 citiri
Radiaza incredere, prin limbajul corpului

Felul in care arati si te porti valoreaza cat o mie de cuvinte, mai ales daca e vorba de prima vedere. Imagineaza-te apropiindu-te de o femeie, la o petrecere, sau de un potential client. Cum arati? Ce mesaj comunici in momentul in care patrunzi intr-o incapere? Ce spun ochii, mainile si umerii tai? Ce informatii primesc cei din jur referitor la tine, inainte chiar de a rosti un cuvant?

Instinctiv, primim multe mesaje despre cei din jur prin limbajul corpului. Si asta pentru ca postura si felul in care ne miscam sunt adevarate izvoare de informatii. Ne reflecta atat starea de spirit, cat si nivelul de incredere.

Mergem intr-un anumit fel cand suntem increzatori si in alt fel atunci cand suntem nervosi. Dintr-o privire cei din jur isi dau seama daca suntem tematori sau deschisi si prietenosi, relaxati sau agresivi. Cu putina practica, insa, putem invata cateva trucuri care sa ne ajute sa parem mai increzatori, capabili si pusi pe fapte mari.

Evita sa tii mainile in buzunar

Primul sfat pentru a parea mai increzator este sa iti tii mainile afara din buzunare. Tinem mainile ascunse in buzunare atunci cand nu ne simtim confortabil, cand suntem nesiguri pe noi insine. Instinctiv, tinem mainile in buzunare cand suntem nervosi. Atunci cand mainile sunt la vedere, asta denota incredere si arata celor din jur ca nu avem nimic de ascuns.

In plus, mainile ascunse in buzunare fac ca intreaga postura sa fie gresita, cel putin din punct de vedere al perceptiei celorlalti asupra ta. Conform Askmen.com, fac ca si umerii sa fie cazuti. Ca si alternativa, incearca sa-ti mainile pe coapse, solduri (nu si daca esti femeie), aceasta fiind o pozitie cu mult mai increzatoare.

Nu-ti roade unghiile

Acest gest denota cu claritate nervozitatea. Un barbat care nu se poate abtine de la a-si roade unghiile este unul ingrijorat, tensionat si, cu siguranta, deloc increzator.

Mainile iti pot fi cel mai mare dusman, asa ca lupta-te ca acestea sa stea nemiscate. Cu siguranta le poti folosi pentru a gesticula, dar incearca sa-ti tii gesturile sub control, fa tot posibilul ca acestea sa fie calme. In plus, cand stai asezat, evita sa dai din picior.

Tine privirea inainte

A mentine nivelul la care privesti este un truc pe care putini il stiu. Cand mergi singur undeva, adesea simti nevoia de a cobori privirea pentru a vedea pe unde mergi. Insa aceasta pozitie a capului comunica celorlalti ca nu vrei sa te angajezi in conversatii si nici sa interactionezi. Daca nu esti atent, ai putea sa te obisnuiesti sa privesti asa tot timpul. Asa ca tine barbia sus si privirea inainte in toate situatiile.

Stai drept, cu umeri trasi pe spate

A sta drept este poate cel mai bun semn ca esti un om cu incredere in fortele proprii. Poate fi dificil, mai ales daca intreaga ta viata ai avut o postura gresita. Tine minte insa ca te poti corecta.

Concentreaza-te si trage umerii inapoi atat atunci cand stai, cat si atunci cand mergi. Nu exagera, insa fa-o. Acest simplu truc face minuni pentru intreaga ta infatisare. Nu numai ca vei fi perceput altfel, insa cercetarile arata ca te vei si simti altfel. Exerseaza in oglinda - vei fi surprins de cat de increzator vei parea.

Fa pasi mari

Acesta este, fara indoiala, mersul unui barbat increzator. Pasii mari denota ca ai o tinta, esti motivat. In plus, daca nu exagerezi, denota calmitate, relaxare, un caracter deschis.

Strangere ferma de mana

Ai mai auzit ca strangerea de mana trebuie sa fie ferma. Insa ce nu stii este ca ar trebui sa iei in considerare dubla strangere de mana, cu ambele maini, daca persoana iti e deja cunoscuta.

A plasa mana libera peste cea a interlocutorului denota caldura, entuziasm. Insa nu exagera. O strangere de mana nu e o competitie. Nu incerca sa strivesti mana celuilalt si nici nu o tine prea mult in aceasta pozitie.

Igiena, curatenie, aspect

Nimic nu denota mai bine increderea in sine decat un barbat care a petrecut cateva minute in oglinda, fara barba (decat daca este lasata intentionat si vizibil ingrijita). Parul, fata si chiar mirosul trebuie sa iti fie aliati, nu sa lucreze impotriva ta. Sa nu-ti fie teama sa experimentezi cu anumite produse; il vei gasi si pe cel potrivit tie.

Zambetul

Oamenii increzatori in fortele proprii zambesc, nu au de ce sa-si faca probleme. Incearca aceast experiment: zambeste cuiva pe langa care treci pe strada sau pe culoar, la birou. Sansele sunt mari ca zambetul sa ti se intoarca. Nu ti-ar placea sa ai acest efect asupra oamenilor tot timpul?

Nu-ti incrucisa bratele cand socializezi

Aceasta postura, cu bratele incrucisate, este una protectoare. O abordam atunci cand ne este frig, cand suntem nervosi sau cand suntem in garda.

Aminteste-ti de bodyguarzii uriasi de la usile cluburilor, care isi tin bratele incrucisate. Arata ei ca niste oameni cu care ai vorbi, glumi sau cu care ai vrea sa ai de-a face la munca? Jobul lor e sa intimideze. Iar ce-ti doresti tu este sa pari deschis, abordabil, placut si increzator. Asa ca relaxeaza-te si abtine-te de la acaesta pozitie.

Foloseste contactul pentru a-ti arata aprecierea

A bate pe spate pe cineva, usor, pe spate, e o arta pierduta. Nu-ti fie teama sa recurgi la acest gest atunci cand un prieten sau un coleg isi duce la bun sfarsit impecabil o sarcina. Cei mai multi nu se tem sa intampine un astfel de gest de apreciere, afectiune si, pana la urma, respect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#barbati incredere, #limbaj corporal incredere, #semne barbati increzatori, #trucuri incredere forte proprii , #barbati