Te gandesti ca e vremea sa devii tatic? Meniul tau conteaza!

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 18:19
9238 citiri
Te gandesti ca e vremea sa devii tatic? Meniul tau conteaza!

Probabil ca deja stii ce alimente este bine sa consumi pentru a-ti mentine starea de sanatate, dar probabil ca nu te gandesti in ce fel iti afecteaza acestea viitorul reproductiv.

Unele produse afecteaza calitatea spermei, micsorand sansele de a aparea mostenitori, conform BuzzFeed. Altele, din contra, fac bine, ajutandu-te sa faci planuri de viitor pentru o familie mai numeroasa. Iata care sunt acestea:

Efecte benefice

Nucile

Cercetatorii de la UCLA au recrutat 117 barbati tineri si le-au dat sa manance nuci timp de 12 saptamani. La sfarsitul acestei perioade, s-a observat ca spermatoizii lor aveau o viteza mai mare si aveau un risc mai mic de a avea malformatii.

Legumele cu frunze verzi

Un studiu din 2008 arata ca barbatii cu un nivel mai mare de acid folic in organism, luat din legume cu frunze verzi si unele fructe, au mai putini spermatozoizi cu un numar gresit de cromozomi. Cand acestia lipsesc sau sunt in plus, apar boli congenitale precum sindromul Down. Daca problema este grava, se poate ajunge la infertilitate.

Supliment nutritiv din planta Maca

Aceasta planta se gaseste doar ca supliment nutritiv si este recunoscuta capacitatea ei de a creste mobilitatea si numarul spermatozoizilor. Totusi, studiul a fost efectuat pe un numar mic de barbati, restul cercetarilor fiind facute pe sobolani de laborator.

Uleiul de peste

Uleiul de peste imbunatateste calitatea spermei, dupa cum arata studiile efectuate tot in laborator. Pana acum nu au fost efectuate cercetari in acest sens pe oameni.

Efecte negative

Telefoanele mobile

Un studiu din 2007 arata ca barbatii care folosesc telefoane mobile mai mult de 4 ore pe zi au o calitate a spermei considerabil mai proasta. Au fost facute si alte investigatii ulterior, dovedindu-se ca daca tii un telefon langa un pahar cu sperma timp de o ora, aceasta isi pierde calitatile.

Prin urmare, barbatii care isi doresc copii ar trebui sa nu isi tina sub nicio forma telefonul in buzunarele din zona inghinala.

Stresul

In 2008, oamenii de stiinta au descoperit ca barbatii stresati au o calitate mai proasta a spermei decat cei mai relaxati. Odata ce ei sunt consiliati, si nivelul stresului scade si fertilitatea lor revine la normal.

Antidepresive

Un studiu a aratat ca substantele care afecteaza serotonina, provenite din medicamente precum Prozac sau Zoloft, duc la schimbarea ADN-ului spermei. Asa ca barbatii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a apela la aceste medicamente.

Grasimile saturate

Un studiu publicat chiar anul acesta arata ca infertilitatea ii paste pe barbatii care nu au grija de alimentatie si consuma hrana bogata in grasimi saturate, cum este cea de fast food. Pe de alta parte, insa, omega 3, din peste, imbunatateste calitatea spermei.

Marijuana

Aceasta are un efect "duplicitar" asupra "inotatorilor", dupa cum au aratat mai multe cercetari. Fie ii face sa fie foarte lenesi, fie foarte rapizi. Totusi, un alt studiu publicat anul acesta nu a aratat modificari la nivelul materialului genetic in randul consumatorilor de marijuana.

Lenjeria intima stramta

In cadrul unui studiu care a analizat felul in care drogurile afecteaza sperma, s-a cercetat si efectul lenjeriei intime asupra acesteia, constantandu-se ca atunci cand boxerii barbatilor sunt prea stramti, pot sa apara probleme. Autorul cercetarii, Allan Pacey, spune ca barbatii care doresc sa isi imbunatateasca fertilitatea trebuie sa analizeze optiuni putin mai... lejere, cel putin in materie de lenjerie intima.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#alimente bune calitate sperma, #alimente rele calitate sperma, #alimente afectare sperma, #alimentatie sperma legatura, #spermatozoizi lenesi cauze, #sperma calitate alimentatie, #junk food fertilitate , #barbati