Zece greseli ale barbatilor, in privinta aspectului fizic

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 18:12
34747 citiri
Zece greseli ale barbatilor, in privinta aspectului fizic

Femeile fac nenumarate sacrificii in incercarea de a impresiona barbatii, dar se pare ca nici celor din urma nu le este indiferenta parerea pe care o lasa persoanelor cu care intra in contact.

Uneori, insa, ei nu acorda suficient timp ingrijirii aspectului fizic, iar asta nu le este de folos, atunci cand incearca sa cucereasca o femeie. Potrivit Askmen , iata cateva dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac barbatii atunci cand vine vorba despre propriul corp.

Lasi parul de pe corp sa o ia razna

Parul corporal este o dovada consacrata a masculinitatii, dar cateodata acesta mai trebuie imblanzit prin diverse mijloace. Cumpara o masina de barbierit ajustabila si tunde parul de pe abdomen si piept, astfel incat sa aiba o marime estetica, dar sa para si natural.

Daca folosesti treptat diferite ajustari, vei evita aparitia unei zone clare intre zona rasa si cea lasata ca atare. Este adevarat ca poate fi migalos si necesita ceva timp, dar altfel vei arata cand vei purta o camasa putin descheiata.

Parul facial neingrijit

Daca ai grija cu barba ta si ii dai o forma cat mai interesanta, primesti puncte serioase in plus de la orice femeie. Daca vrei neaparat sa nu te barbieresti in fiecare zi, poti avea totusi un aspect ingrijit fara sa arati ca un criminal in serie.

In timp ce un aspect de barba nerasa de 1-2 zile poate fi atragator, nu gasesti nimic placut la una ce pare ca apartine omului cavernelor. Asa ca, daca ti se pare prea greu sa o intretii fiindca poate e prea mult de munca, poate ideea de barba sau mustata nu ti se potriveste si cel mai bine este sa simplifici situatia barbierindu-te in fiecare zi.

Sa ignori parul din nas si urechi

Aproape tot ce faci in viata are de-a face cu aspectul fetei tale, indiferent ca este vorba de serviciu, socializare, intalniri. Si unul dintre cele mai urate lucruri este sa trebuiasca sa "admiri" parul din nasul sau urechile interlocutorului tau.

Aceste fire de par sunt intr-adevar importante pentru sanatate, pentru ca filtreaza o multime de bacterii, dar cand apar pe neasteptate cu lungimi considerabile, parca deja nu te mai gandesti la rolul lor protector, ci mai degraba la acela de a pune oamenii pe fuga. Foloseste o foarfeca speciala si nu ar trebui deloc sa-ti rapeasca mult timp.

Sa ignori semnele caderii parului

Foarte putini sunt norocosii care nu trebuie sa isi puna problema caderii parului. Acest proces poate incepe de la 20 ani si poate fi accelerat cu 4% in fiecare an, astfel incat te trezesti mai tarziu ori cu un petic de par ori cu un superb scalp gol-golut. O tunsoare adecvata poate sa ascunda partile cu mai putin par, dar nu poate opri procesul.

In zilele noastre exista din ce in ce mai multe sampoane si balsamuri care contin substante precum minoxidil, ce micsoreaza ritmul caderii parului sau chiar regenereaza radacinile firelor de par. Daca produsele din comert nu dau roade, de ce nu ai apela la un dermatolog pentru ceva mai eficient?

Iar daca totusi nu reusesti sa faci nimic, mai bine rade tot parul decat sa stai cu cateva suvite inestetice.

Folosesti prea mult gel de par

Mai rau decat a nu utiliza niciun produs de par este sa torni jumatate de recipient odata si sa-ti transformi astfel capul intr-o casca. Moda parului plin de gel trebuie lasata in trecut, in anii '80, cand a fost momentul ei. Mai bine lasa copiii sa se joace cu gelul acela extrem de fix, care nu lasa pic de eleasticitate parului, si opteaza pentru o varianta care sa iti si imblanzeasca podoaba capilara, dar sa ii ofere si libertate si naturalete.

Utilizarea unei lame vechi

Aparatele de ras de unica folosinta sunt facute pentru a fi aruncate dupa cateva utilizari. Problema apare atunci cand barbatii uita ca acestea au o durata de viata destul de scurta. Sa folosesti o lama de ras dupa ce nu mai este eficienta este distrugere sigura a tenului, caci aceasta va taia firele inegal, smulgandu-le pe unele si lasand o piele rosiatica si iritata.

O lama buna trebuie sa rada fara durere si prea mult efort. Din fericire, multe dintre aparatele de barbierit de astazi au un indicator ce ne spune cand vremea lor s-a terminat.

Barbieritul fara spuma de ras

In ciuda aparatelor electrice performante, barbieritul pe uscat nu este de preferat. Multi barbati uita sa se exfolieze si sa se hidrateze cand se barbieresc, astfel ca poate rezulta in ten iritat, fire crescute in interior si o piele nu prea fina.

Rade-te dupa dus, cand parul este mai moale, si inainte de asta ar fi bine sa folosesti un exfoliant, pentru a inlatura pielea moarta si orice urma de bacterie. Apoi, cel mai important, foloseste gel sau spuma de ras pentru rezultate impecabile.

Unghii netaiate si murdare

Desi uimitor, imaginea unui om ingrijit, dar cu o manichiura neglijata, nu este atat de rara. Unghiile trebuie taiate scurt, dar nu intr-atat incat sa se vada buricele degetelor, caci devine dureros.

Treci peste orice conceptie gresita pe care o ai cu privire la mersul la manichiura sau pedichiura. Daca te lasi pe mana unui profesionist elimini posibilitatea ca unghiile sa creasca inegal si pericolul aparitiei unor infectii sau ciuperci. Macar o data pe luna ar trebui sa apelezi la un salon pentru a-ti aranja si trata unghiile si pielitele.

Uiti de crema hidratanta

Oricat de "barbat" ai fi, nu este indicat deloc sa nu foloseti o crema daca iti pasa de riduri si de aparitia tenului in general. Pielea barbatului poate parea rezistenta, dar este de ajuns un simplu dus pentru a o lasa crapata precum un pamant neudat. Foloseste o crema usor hidratanta pentru a-i oferi cantitatea de apa si substante nutritive necesare pentru un aspect sanatos.

Prea mult parfum

Oricat de frumos ar mirosi un parfum, poate deveni suparator cand este prea mult si poate chiar sa produca dureri de cap. Rezuma-te la 3 pulverizari, de regula in zonele unde pulsul se simte cel mai bine, adica dupa urechi si la incheietura mainii. Acestea te va ajuta sa mirosi frumos toata ziua, fara sa exagerezi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#aspect fizic barbati, #ingijire corporala barbati, #barbati aspect ingrijit, #barbati greseli aspect fizic , #barbati