Atentia la detalii face diferenta. De ce numeri pe degete bijutierii care lucreaza in 18 kt?

Advertorial
Marti, 16 Octombrie 2018, ora 09:00
28497 citiri
Atentia la detalii face diferenta. De ce numeri pe degete bijutierii care lucreaza in 18 kt?

Piata romaneasca a bijuteriilor este una destul de matura. La 30 de ani de cand e voie sa cumperi si sa vinzi aproape orice, putem spune ca si acest domeniu a evoluat frumos.

Cu bune si mai putin bune, avem o piata stabila cu jucatori mari, seriosi, ce si-au demonstrat capacitatea de a ramane competitivi indiferent de crizele economice sau instabilitatile cu iz politic.

Branduri care au lucrat pentru client nu doar cu gandul, firesc, de altfel, de a face profit ci si in ideea de a crea valoare pura care sa reziste peste generatii.

L-am intrebat pe Lucian Constantinescu de la Diamante.ro cum poti sa dezvolti, in Romania, un brand care sa treaca proba timpului. "Sincer, realist si franc nu a fost atat de usor si, nicicum, nu e un drum care se incheie aici. Producem bijuterii cu diamante certificate international si lucram cu aur de 18kt pentru ca ne-am propus sa oferim calitate, fara compromisuri. Si am reusit."

Cei care si-au propus sa cumpere o bijuterie din aur stiu, cu siguranta, cam ceea ce vor. Pleaca la shopping cu ideea ca au de facut o achizitie importanta, valoroasa, durabila.

Investitia financiara poate sa nu fie mica si atunci pretentiile cresc, atentia la detalii, la fel.

"Cine vine sa cumpere un inel de logodna FIRESC sau o pereche de verighete de la noi are anumite asteptari. De 25 de ani producem bijuterii sub un brand care a devenit foarte solid si in care oamenii au incredere. Toate astea ne obliga sa fim azi mai buni decat ieri si maine mai buni ca azi. Producem bijuterii care arata absolut spectaculos si care au ajuns sa fie lasate mostenire si ne mandrim cu ceea ce iese din mainile maestrilor bijutieri. Noi nu lasam la voia intamplarii niciun detaliu: tehnologia se impleteste perfect cu ceea ce au invatat bijutierii nostri de la 'batranii domeniului'.

Rezultatul este remarcabil si ne uimeste, de multe ori, chiar si pe noi", spune Lucian Constantinescu de la Diamante.ro.

Dincolo de aceste aspecte ramane intrebarea profanului: de ce sa iau 18 kt cand pot sa iau 14 kt? E mai ieftin si mai arata si la fel. Gandirea aceasta de "masa" poate functiona daca suntem nepretentiosi sau, desi va suna cam dur, superficiali. Bijuteria din aur de 14 kt. nu este bijuteria pe care o vrei.

Occidentalii prefera aurul de 18 kt. in bijuteriile pe care le poarta nu doar pentru ca si le permit. Si romanii si le permit.

"Puritatea aurului este esenta bijuteriei. 75% aur de 24 kt. si 25% aliaj este reteta celor 18 kt. care vor straluci in bijuteria pe care o porti. Confuzia apare intre aurul cu aliaje superioare germane sau elvetiene si aurul cu provenienta orientala care are la baza "aurul la schimb". Calitatea inferioara a acestuia din urma este "dovedita" si nu insist pe aceasta tema", afirma Constantinescu.

Pana la urma este o chestiune de optiune atat pentru producatori cat si pentru clienti ce aleg, unii sa ofere si altii sa cumpere. Bugetul este si el un factor determinant in acesta ecuatie fiindca bijuteria din aur de 14 kt. costa mai putin decat una din aur de 18 kt. Clientul este cel care, intr-un final, isi asuma achizitia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#inel logodna diamant, #bijutarii diamante, #verighete aur , #bijuterii
Comentarii
Poza aluporcus
aluporcus
rank 5
De ce numeri pe degete bijutierii care lucreaza in 18 kt?