Bratarile de picior din argint - Semnificatii si reguli de purtare

Advertorial
Luni, 20 Mai 2019, ora 16:10
101703 citiri
Bratarile de picior din argint - Semnificatii si reguli de purtare
Foto: metaphora.ro

Pentru a adauga un plus de styling tinutelor tale de zi cu zi, trebuie sa ai cele mai cool accesorii, pe care le poti asorta usor, pentru diferite ocazii. In aceasta categorie, se incadreaza si bratarile de picior, pe care cu siguranta le-ai observat in cataloagele de moda ale anilor '90.

Cu toate acestea, istoria bratarilor de picior incepe inca din Antichitate, atunci cand femeile din India sau Egipt le purtau pe post de talismane aducatoare de prosperitate.

Astazi, bratarile de picior din argint, care scot in evidente gleznele si incaltamintea sunt la moda. Iata ce semnificatii aduce purtarea bratarilor de picior si cum le poti integra in tinute de efect.

Bratarile de picior si statutul social al persoanelor care le poarta

Bratarile de picior sunt folosite ca accesorii inca din Antichitate, atunci cand femeile le purtau pentru a le aduce noroc. Totodata, atunci existau diferente clare de purtare a bratarilor de picior, in functie de statutul social al persoanelor.

Astfel, doar femeile bogate erau cele care puteau sa poarte bratari din pietre pretioase sau aur, demonstrandu-si statutul social inalt.

In schimb, femeile sarace nu se bucurau de aceste materiale pretioase, ci optau pentru purtarea bratarilor de picior din margele, scoici, piele, argint sau alte metale.

Bratarile de picior erau folosite si de catre dansatoare, care alegeau modele cu clopotei, care sa le avantajeze tinutele si miscarile.

Semnificatiile bratarilor de picior in diverse culturi

Bratarile de picior s-au bucurat de o imensa popularitate in cultura egipteana si indiana, acestea fiind considerate zonele in care a aparut pentru prima data acest accesoriu.

In Egipt, purtarea bijuteriilor era comuna atat in randul barbatilor, cat si in randul femeilor, indiferent de clasa sociala, insa bratarile de picior din aur erau accesate doar de catre persoanele cu averi impresionante.

In Mesopotamia, femeile foloseau intotdeauna bratari de picior, pentru a demonstra bogatia familiei si a sotului si nu le dadeau jos aproape niciodata.

In cultura indiana, bratara de picior se afla la loc de cinste si erau folosite ca accesorii pentru femeile casatorite si necasatorite, vaduvele fiind singurele carora nu li se permitea purtarea unor astfel de bijuterii.

Cand este recomandat sa porti bijuterii de picior

In zilele noastre, bijuteriile de picior nu mai sunt purtate ca talismane aducatoare de noroc si prosperitate, ci ca simple accesorii, care pot intregi o tinuta moderna.

In acest sens, purtarea unor modele de bratari de picior din argint este indicata atunci cand vrei sa creezi o tinuta casual de primavara sau vara. Astfel, poti alege sa porti o singura bratara sau mai multe, la un singur picior.

Este recomandat sa integrezi bratarile de picior din argint in tinute lejere, pe care le poti purta la plaja, in vacanta sau la piscina, dar si la un festival.

In plus, daca esti invitata la o petrecere de vara, intr-o gradina, bratara de picior din argint va arata minunat ca accesoriu pentru tinuta ta.

In schimb, nu se recomanda purtarea bratarii de picior la job, cursuri sau interviuri, deoarece acestea nu sunt potrivite cadrului profesional in care te aflii.

Mai mult decat atat, bratarile de picior care produc zgomot nu sunt indicate in spatiile inchise, deoarece pot deranja oamenii din jur.

Cum trebuie sa fie pozitionate bratarile de picior

Bratara de picior din argint este un accesoriu extrem de versatil, ce poate fi purtata atat la pantofi cu toc, cat si la incaltaminte sport.

Atunci cand integrezi bratara de picior in tinuta ta, trebuie sa te asiguri ca aceasta este pozitionata chiar sub osul gleznei, pentru a obtine un aspect vizual placut.

O poti purta atat pe piciorul drept, cat si pe cel stang, ca un accent feminin care nu are cum sa treaca neobservat.

Alegerea bratarilor de picior in functie de tinute

Bratarile de picior se potrivesc de minune cu tinutele casual, fiind accesorii care scot in evidenta si incaltamintea pe care o porti, care poate fi cu sau fara toc sau platforma.

Fiindca iti doresti ca bratara de picior din argint sa fie observata, se recomanda purtarea acesteia impreuna cu fuste si rochii midi sau cu pantaloni scurti si trei sferturi.

Bratarile de picior sunt disponibile in numeroase marimi, forme si culori, astfel incat vei putea gasi una care sa se potriveasca preferintelor tale si stilului vestimentar pe care il adopti.

Bratarile de picior reprezinta accesorii extrem de cool, care au revenit in tendintele modei in ultimii ani. Alege bratari de picior din argint rezistente, care pot fi usor integrate in tinutele casual, de zi cu zi. Acestea iti vor complimenta tinuta si iti vor pune in valoare gleznele, pentru un look glam.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#bratari picior, #bratari argint, #bijuterii argint , #bijuterii