Cum cumperi bijuterii cu diamante certificate international?

Advertorial
Joi, 13 Aprilie 2017, ora 08:00
48964 citiri
Cum cumperi bijuterii cu diamante certificate international?

Sunt foarte putini cei care cunosc cu adevarat aceasta piata exclusivista. Pentru majoritatea, diamantele sunt ceva pretios si, oarecum logic, scump. Mai mult, combinatia intre diamante si aur ne da o bijuterie pe care o putem aprecia, in functie de gusturi, educatie sau... bugete.

Am intrebat acolo unde intuiam ca vom gasi si un raspuns care sa ne multumeasca. Lucian Constantinescu, Directorul de Comunicare al Diamante.ro spune ca diamantele certificate international nu sunt un "moft".

"Ca un cumparator de buna credinta ce sunt, eu am dreptul sa nu stiu. Si nu din superficialitate ci pur si simplu pentru ca sunt interesat sa achizitionez bijuterii din aur cu diamante, frumoase si... atat. E logic ca omul sa se intrebe 'domne, ma ajuta certificarea internationala sa nu ajung victima vreunei escrocherii?'", afirma Constantinescu.

Certificarea, o garantie clara

Certificarea diamantului de catre un Laborator Gemologic recunoscut international asigura clientul ca primeste ceea ce a comandat.

De cele mai multe ori, vanzatorul unei bijuterii o sa-ti spuna cate ceva despre caracteristicile diamantului: culoare G-H, claritate VS. Este un raspuns evaziv, dat in general de profesionistii intr-ale comertului, nu in gemologie.

Astfel ti se poate induce o anume "rusine" de a intra in detalii fiindca ti-e teama sa nu intrebi ceva pueril. In plus, vanzatorul iti poate da senzatia ca ti-a oferit absolut toata informatia de care aveai nevoie.

Lucian Constantinescu spune ca, pentru a evita situatia asta, este recomandat ca diamantul sa fie certificat de un laborator gemologic international. Treaba asta functioneaza ca o garantie suprema a veridicitatii pietrei si nu aduce costuri in plus la valoarea diamantului.

Sunt laboratoare specializate care doar asta fac si sunt un reper pe bursa de diamante.

Manufacturile importante sau dealerii din Bursele de Diamante nu isi permit sa vanda diamante necertificate gemologic.

Desi poate sa para un subiect plictisitor, nu este deloc asa pentru cei care sunt cu adevarat interesati.

Vanzatorul corect

Poate multi dintre voi va intrebati ce ar trebui sa va spuna un vanzator care are intentii bune si care chiar vrea sa va vanda ceva de valoare, la un pret corect.

"Raspunsul complet ar trebui sa fie asa: acest diamant are culoare G, claritate VS1, taietura, simetria si polish-ul: Excelente. Fluorescenta: medie si este certificat de laboratorul international IGL, cu seria D88968493IL, avand gravura laser de siguranta BE569", ne lamureste Lucian Constantinescu (diamante.ro).

Si toate aceste informatii le gasiti scrise in certificatul gemologic prezentat si fizic, in magazin, si online pe site-ul laboratorului gemologic.

De cele mai multe ori, vanzatorul nu mentioneaza nimic despre taietura, polish si simetrie. Aceste caracterisitici influenteaza impactul vizual al diamantului si implicit si valoarea lui.

Spre exemplu, taietura: cu cat este taiat mai bine un diamant, cu atat va straluci mai tare pentru ca va reflecta mai multa lumina. Si vom avea niste inele de logodna sau bijuterii din aur cu diamante, elaborate si spectaculoase.

Investitia in diamante sau bijuterii

Aflam de la "sursa" ca toate acele siruri de numere si litere sunt absolut obligatorii daca vrem sa fim siguri pe achizitia pe care am facut-o.

Constantinescu spune ca seria unui diamant este unica, aceasta se regaseste atat pe certificat dar si pe diamant (se inscriptioneaza pe coroana, este partea subtire a diamantului, vizibila din lateral).

Toate certificatele se pot verifica si online pe site-ul laboratorului, inainte de a face investitia.

Si tot Lucian Constantinescu ne atrage atentia asupra unui fapt: se certifica numai diamantele naturale slefuite. Pentru moissanita, diamante sintetice sau alti substituti nu se elibereaza certificari.

In felul asta, tranzactia este 100% sigura si cumparatorul are garantii concrete ca face o investitie scutita de surprize neplacute.

Despre momentul oportun in achizitia pietrelor pretioase, Lucian Constantinescu spune ca nu exista un "moment anume", dar ca daca cineva isi propune sa faca din acest tip de investitii "un job", va trebui sa urmareasca piata.

Cererea si oferta influenteaza foarte mult pretul. Aflam ca in perioada sfarsitului de an, preturile diamantelor cresc usor si ca cine vrea sa ofere de Craciun o bijuterie cu diamant, ar trebui sa o achizitioneze prin octombrie. Asta ca un "pont" de tinut minte...

Tinand cont si de valoarea sentimentala a unei bijuterii, ne-am putea gandi ca ea insasi poate fi o investitie. Se spune ca exista oameni care au in seifuri mai multe inele de logodna cu diamante sau zeci de perechi de verighete din aur. Este un subiect fascinant care ar merita continuat.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#diamante certificate international, #certificare diamante , #bijuterii