10 moduri de a "masca" dezastrele din bucatarie

Joi, 15 Iulie 2010, ora 12:09
3456 citiri
10 moduri de a "masca" dezastrele din bucatarie

Oricat priceputa ai fi in bucatarie, este inevitabil sa nu faci din cand in cand dezastre culinare. Si daca este exact ziua cand vine soacra in vizita, este usor sa intri in panica.

Nu dispera, exista moduri prin care poti sa salvezi sau sa maschezi anumite mancaruri care par compromise.

1. Pastele fierte prea mult: Pune-le in apa cu gheata sau lasa-le sub jet de apa rece pentru cateva minute pentru a opri procesul de gatire si pentru ca amidonul sa se contracte. Apoi reincalzeste sosul de rosii; acidul va "revitaliza" pastele si mai mult.

2. Taitei lipiti: Pune-i intr-o strecuratoare pana se scurg bine de apa si raceste-i. Pune-i intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline si caleste-i in timp ce se reincalzesc.

3. Friptura aproape arsa: Shine.com recomanda sa freci friptura cu un mix de piper, pudra de chili si usturoi. Poti sa o prezinti ca "bine facuta". O alta varianta este sa o tai in fasii si sa o folosesti incorporata in mancaruri de legume, salate sau shaorma.

4. Supa foarte sarata: Pentru o supa prea sarata, adauga paste nefacute sau un cartof crud in timp ce fierbe. Amidonul va absorbi in mare parte sarea. Scoate pastele sau cartoful dupa 15-20 de minute.

5. Peste uscat: Unge-l cu un amestec de lamaie si unt, apoi condimenteaza-l cu coriandru, oregano sau salvie. Sosul il va fragezi si condimentele racoritoare ii vor da un plus de gust.

6. Legume rascoapte: Raceste-le imediat, in apa cu gheata, la fel ca si cu pastele, apoi reincalzestele putin in supa fierbinte si apoi stoarce peste ele un pic de lamaie, limeta sau portocala inainte sa le servesti.

7. Rulouri statute: Inmoaie-ti degetele in apa si stropeste-le putin, apoi pune-le la cuptorul cu microunde intr-o punga speciala nu mai mult de cinci secunde, sau infasoara-le in folie de aluminiu si incalzeste-le la cuptor pentru zece minute.

8. Legume verzi palite: Pune-le intr-un bol cu apa rece (fara gheata, care va pata frunzele), apoi impatureste-le intr-un prosop umed si refrigereaza-le.

9. Fructe prea coapte: Cand sunt prea coapte pentru a fi folosite la o salata, le poti transforma in suc natural, piure, serbet sau inghetata.

10. Paine arsa: Razuieste coaja arsa, pune ulei de masline cu pensula pe o parte a fiecarei felii de paine, presara niste parmezan si prezinta-le ca fiind crostini, sau foloste-le drept crutoane.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dezastre bucatarie, #greseli bucatarie, #mancaruri ratate bucatarie , #bucatarie