5 tactici prin care restaurantele te fac sa cheltuiesti mai mult

Duminica, 01 Mai 2011, ora 12:12
7156 citiri
5 tactici prin care restaurantele te fac sa cheltuiesti mai mult
Foto: sahrawat

In ultimele decenii, numarul restaurantelor a crescut, introducerea unor bucatarii internationale si preocuparea pentru o hrana cat mai sanatoasa fiind doi dintre factorii care au determinat aceasta crestere.

Toate restaurantele au ca principale obiective atragerea cat mai multor clienti si o nota de plata cat mai mare pentru ei, iar pentru a le indeplini si a avea un profit cat mai substantial cei care detin restaurantele sau au functii de conducere au diverse tactici si strategii.

Potrivit money.msn.com, iata cateva dintre modalitatile prin care esti determinat sa cheltuiesti mai mult decat ti-ai propus, atunci cand iei masa la un restaurant.

1. Sugestiile

Toti cei care detin functii de conducere intr-un restaurant isi invata angajatii sa se foloseasca de sugestii pentru a-i face pe clienti sa manance mai mult si de mai multi bani. Iar chelnerii nu numai ca isi asculta sefii, dar au si un interes propriu in a face ca ei deoarece, cu cat este mai mare nota de plata, cu atat bacsisul va fi mai semnificativ.

Si probabil oricine a remarcat abilitatea cel putin a unora dintre chelneri de a-ti sugera fie o portie mai mare, fie un sos special la felul de mancare pe care l-ai comandat, fie un desert extraordinar, fie un vin, e drept, mai scump, dar mai bun.

2. Asteptarea prelungita

Uneori, chelnerii isi fac clientii sa astepte mai mult decat este necesar si asta deoarece, in timp ce asteapta, clientii consuma mai multa bautura, fie ca este cu alcool, fie ca este fara, dar mai cu seama alcoolizata, aceasta fiind si mai scumpa de regula.

De asemenea, se poate intampla chiar sa ti se spuna ca nu sunt mese libere, dar ca poti astepta la bar pana se elibereaza o masa, unde, la fel, vei consuma ceva bauturi.

Multi dintre chelnerii care apeleaza la aceasta strategie stiu insa si cam cat sa forteze asteptarea, pentru a nu risca sa indeparteze clientii.

3. "Meniul zilei"

Multe restaurante ofera "meniul zilei" insa, adesea, alimentele de baza pentru acesta sunt unele care expira curand, astfel ca restaurantul evita niste pierderi. In plus, uneori se pretinde ca intregul meniu oferit pe ziua respectiva are un pret mai mic decat aceleasi feluri de mancare adunate, dar de multe ori nu este asa si ar fi bine sa verfici pe meniu.

4. Gratuitati care iti fac sete

Unele restaurante prefera sa ofere gratuit alimente foarte sarate, cum ar fi alune, chipsuri, covrigei, floricele de porumb, pentru a-si mari vanzarile de bauturi racoritoare. Excesul de sare determina aparitia senzatiei de sete, si chiar in mod pronuntat, astfel ca vanzarile la apa, sucuri si bere pot fi atat de mari incat sa acopere si cheltuielile cu gratuitatile si sa genereze si un profit.

5. "Cat poti manca"

Unele restaurante adopta aceasta tactica, prin care ofera cantitati nelimitate dintr-un anume fel de mancare, aparent la pretul unei singure portii. Insa, intai, pretul pentru o portie este mai mare decat in mod normal; iar apoi, clientii sunt indemnati sa comande feluri de mancare complementare care sunt mai ieftine (cum ar fi o salata), dar care iti umplu stomacul in asa fel incat iti mai ramane foarte putin loc pentru a mai cere inca o portie din preparatul aflat la oferta.

In plus, costurile necesare producerii unui singur fel de mancare predominant sunt mai mici decat cele necesare prepararii foarte multor feluri. Iar pentru ca restaurantul sa iasa in pierdere ar fi nevoie ca un client sa ceara numeroase portii din felul oferit, or foarte putini cer mai mult de doua portii.

Si, mai mult, un restaurant care are o promotie gen "atat cat poti manca" atrage grupuri mari de persoane, ceea ce creeaza o multime de oportunitati pentru a mari vanzarile la alte produse care sunt in meniu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#strategii restaurante, #clienti restaurante, #tactici manageri restaurante, #promotii cat poti manca, #bauturi restarant tactica, #nota mare restaurant , #bucatarie