7 greseli majore cand gatesti acasa

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 11:10
9936 citiri
7 greseli majore cand gatesti acasa
Foto: Eating Well

Mancarea gatita in casa este cea mai buna si cea mai sanatosa. Insa exista greseli majore care pot transforma mancarea sanatoasa, gatita in casa, in una nesanatoasa si lipsita de gust.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli care strica beneficiile mancarurilor facute in casa, dar si gustul lor, asa cum au fost identificate de Eating Well.

Lasi uleiul sa fumege. Multe retete incep cu: "incinge putin ulei in tigaie". Asta inseamna doar incalzirea uleiului, nu sa astepti pana fumega. Incins la maximum, devine toxic si cancerigen.

Amesteci prea mult in mancare. Trebuie sa amesteci ca sa uniformizezi mancarea si sa nu o lasi sa se arda, dar daca exagerezi mancarea isi pierde din gust si din textura.

Nu alegi oala potrivita. Este o greseala des intalnita de a umple tigaia, oala si cratita in care gatesti. Din cauza asta mancarea se face mai greu si isi pierde si gustul si proprietatile benefice. Prea multe ingrediente sau bucati de carne in tigaie fac ca temperatura de preparare sa scada si altereaza calitatile alimentelor.

Nu lasi carnea sa se "odihneasca". Nu taia niciodata carnea imediat scoasa din cuptor sau din tigaie. Las-o sa se "odihneasca" 5-15 minute. O sa fie mai frageda si mult mai gustoasa.

Speli carnea inainte sa o gatesti. Carnea nu trebuie spalata daca urmeaza sa fie tratata termic. Bacteriile de pe carne care dispar prin gatire se imprastie in chiuveta, pe masa si asa mai departe. Carnea trebuie tinuta pe hartia in care a fost impachetata in macelarie, nu plimbata prin toata bucataria.

Incingi prea tare o tigaie neaderenta. Temperaturile inalte fac ca suprafata neaderenta sa devina lipicioasa si sa elibereze PFC (perfluorcarburile), care afecteaza sanatatea ficatului. Verifica pe instructiuni care este temperatura ideala pentru vasele neaderente si invata sa o respecti.

Folosesti instrumente de metal in vasele neaderente. In felul acesta, integritatea stratului se deterioreaza si contamineaza mancarea pusa in tigaie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#mancare gatita greseli, #greseli cand gatesti , #bucatarie