Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Bucatar-sef: Cum ajungi maestru in arta gatitului

Miercuri, 17 Octombrie 2018, ora 16:23
13792 citiri
Bucatar-sef: Cum ajungi maestru in arta gatitului

Esti pasionat de gatit, iar visul tau este sa ajungi bucatar-sef intr-un restaurant cu stele Michelin? Daca asa stau lucrurile, ar fi bine sa stii ca un bucatar-sef dintr-un restaurant recunoscut in toata lumea nu trebuie doar sa gateasca dumnezeieste, ci si sa creeze meniuri de la zero, sa-si coordoneze perfect personalul, sa negocieze cu furnizorii si sa discute cu clientii.

In cazul in care ceea ce am scris anterior despre indatoririle unui bucatar-sef nu te sperie, afla, mai jos, ce trebuie sa faci astfel incat sa ajungi maestru in arta gatitului.

Invata lucrurile de baza

Cunoasterea activitatilor si notiunilor de baza este obligatorie in orice domeniu, nu doar in gastronomie. Prin urmare, daca vrei ca visul sa ti se indeplineasca, este nevoie sa pornesti cu bazele teoretice si practice ale gastronomiei.

Ce intra la "teorie"? Informatii despre fructe/legume/carne, retete simple, denumirile si modul de utilizare al anumitor ustensile de bucatarie.

In ceea ce priveste partea practica, oricine isi propune sa ajunga, mai devreme sau mai tarziu, bucatar-sef ar fi bine sa stie cum se spala, cum se curata si cum se taie corect ceapa, de exemplu.

De asemenea, in abecedarul tau practic din bucatarie ar trebui sa se regaseasca si pregatirea anumitor retete simple, cum ar fi clatitele, omletele, cartofiu prajiti sau ciorba de legume.

Ca sa deprinzi lucrurile teoretice si practice din bucatarie, ai la indemana doua variante: sa inveti si sa exersezi de unul singur sau sa urmezi un curs de bucatarie pentru incepatori.

Daca optezi pentru prima varianta, este foarte important sa-ti stabilesti, foarte clar, un program saptamanal, pe care sa-l respecti, neaparat. In situatia in care mergi pe a doua varianta, documenteaza-te foarte bine inainte sa alegi un curs sau un altul.

Exerseaza cat mai mult

Dupa ce inveti lucrurile de baza in arta culinara, este foarte important sa lucrezi cat mai mult in propria bucatarie. Astfel, o sa devii foarte increzator (sau increzatoare) cand vine vorba de manuirea ustensilelor de bucatarie.

De asemenea, o sa inveti la perfectie anumite retete si, totodata, o sa intelegi din ce in ce mai bine ce gust si aspect ar fi indicat sa aiba preparatele culinare.

Angajeaza-te intr-un local

Pasul urmator este sa te angajezi in bucataria unui local care serveste si mancare. Fii pregatit (sau pregatita) sa castigi foarte putin, deoarece castigul salarial mediu net din hoteluri si restaurante se ridica la 1.556 de lei (potrivit datelor Institutului National de Statistica aferente lunii august din 2018).

In plus, este cazul sa iti asumi ca vei curata multe cepe si multi cartofi pana vei avea sansa, efectiv, sa gatesti. Insa jobul din bucatarie iti va permite sa iei contact cu tot ceea ce exista si se intampla intr-o bucatarie profesionista. Vei invata, inclusiv, cum sa porti si sa intretii hainele de lucru.

Investeste in dezvoltarea ta

Un alt lucru obligatoriu de facut ca sa devii un bucatar-sef este sa te preocupi, constant, de dezvoltarea ta profesionala.

Ideal ar fi sa urmezi cursurile unei scoli renumite de bucatari, iar apoi sa investesti in cursuri dedicate, prin care sa-ti imbunatatesti anumite abilitati culinare, cum ar fi prepararea deserturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#bucatar sef, #cursuri bucatar, #master chef cursuri , #bucatarie