Coriandrul, medicament nu doar un condiment

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 09:12
17524 citiri
Coriandrul, medicament nu doar un condiment
Foto: soniyaskitchen.com

Coriandrul nu lipseste din bucataria unei gospodine. Se foloseste pentru prepararea carnii, a pestelui, a preparatelor cu branza, la asezonarea salatelor sau supa.

Nu multe persoane stiu ca aromatul condiment este si un bun medicament. Stimuleaza digestia si sistemul nervos, are proprietati purgative si contine substante antibacteriene, informeaza organicfacts.net.

Mai mult, intrebuintarile sale curative includ afectiunile dintilor, iritatiile pielii, valorile ridicate ale colesterolului, anemiile sau problemele ochilor.

Actiunea sa complexa asupra sanatatii organismului se datoreaza continutului bogat in acizi (sase tipuri), 11 uleiuri esentiale, minerale si vitamine.

Coriandrul, ca medicament

Proprietatile sale antiinflamatorii il recomanda in tratarea afectiunilor reumatice, a bolilor rinichilor si anemiilor.

Acizii continuti, printre care cel linoleic, oleic, ascorbic sau stearic, au rolul de a normaliza valorile ridicate ale colesterolului.

Dereglarile stomacale isi gasesc remediul in coriandru, pe care il poti consuma la fiecare masa, ca adaos in supa, salata sau omleta de la micul dejun.

Mai mult, are si rol antibacterian, deci il poti consuma cu incredere pentru indepartarea balonarilor, diareei sau durerilor de stomac.

Frunzele de coriandru stimuleaza apetitul, deci pastreaza planta proaspata, la frigider, si o poti consuma ca desert sau intre mese.

Are efect antiseptic si este un bun remediu impotriva ulcerului bucal. Improspateaza respiratia, deci poate inlocui guma de mestecat dupa fiecare masa.

Este o sursa sigura de fier, de aceea se recomanda anemicilor sau persoanelor predispuse anorexiei, stimuland secretiile stomacale si imbunatatind digestia.

Pentru femei, este un bun remediu pentru normalizarea menstrei si indepartarea durerilor.

Continutul bogat de vitamina A, C dar si fosforul, ajuta la indepartarea primelor simptome ale conjunctivitei. Are proprietati dezinfectante si protejeaza ochiul impotriva afectiunilor contagioase.

Coriandrul este considerat si un bun afrodisiac. Creste libidoul si, impreuna cu tehnicile de aromaterapie, el poate fi remediul sigur pentru imbunatairea vietii de cuplu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#coriandru remediu natural, #coriandru medicament, #coriandru tratament naturist , #bucatarie