Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Blue cheese cheesecake

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 17:09
4395 citiri
Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Blue cheese cheesecake
Foto: Facebook/Chef Doru Serban

In fiecare saptamana, Chef Doru Serban, fost bucatar al emisiunii "Draga mea prietena", sugereaza cititorilor o reteta simpla, venita sa le faca viata mai frumoasa. In aceasta saptamana propunerea este "Blue cheese cheesecake", adica o prajitura-aperitiv cu branza cu mucegai.

Cheesecake-ul este unul dintre cele mai bune deserturi, dar cine a avut ocazia sa guste minunatia asta si in varianta sarata?

Fie ca il faceti cu feta, cu blue cheese sau chiar cu alta branza puternic aromata, va garantez ca merita tot efortul.

Eu prefer blue cheese, pentru ca este usor picanta natural, este indrazneata si se gateste foarte usor.

Este unul dintre cele mai bune aperitive pe care am avut ocazia sa il fac vreodata si, la cat de simplu este de facut, nici nu ma mira ca o sa devina vedeta casei cand o sa am oameni in vizita.

Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Mousse de ciocolata cu chilli si sare de mare

Este una dintre retetele acelea atat de usor de facut, dar despre care cei ce vor gusta vor crede ca ati petrecut ore in bucatarie. Asta, in conditiile in care totul se face in 20 -30 minute.

Indrazniti sa faceti reteta, jucati-va cu tipurile de branza preferate, pana cand veti gasi combinatia perfecta, exact pentru ce va place mai mult.

Blue cheese cheesecake

Ingrediente

150g biscuiti digestivi

150g pesmet

50 g unt topit

100g blue cheese

150g crema de branza

4 galbenusuri

1/2 lingurita de amidon

3 linguri smantana de gatit

piper

Cum se face

Biscuitii se dau prin razatoare sau se maruntesc in robotul de bucatarie, se amesteca cu pesmetul si apoi cu untul topit. Se omogenizeaza bine si in forme sau intr-o tava se pune un strat de maxim un cm de blat de biscuit.

Se da la cuptorul incins la 180 grade, timp de 8-10 minute, pana cand devine auriu. Se scoate si se lasa sa se raceasca bine.

Crema de branza se face astfel:

Se topeste braza cu mucegai intr-o craticioara la foc mic, pentru a se inmuia si a se putea omogeniza bine, avand mare grija sa nu dea niciun clocot.

Crema de branza se pune intr-un bol, se inmoaie cu o spatula pana cand devine maleabila, se amesteca cu branza mucegai, apoi se adauga si restul ingredientelor si se omogenizeaza bine cu ajutorul unui tel.

Se toarna compozitia peste blatul de biscuit si se da la cuptor timp de maximum 15 minute, pana cand devine usor aurie.

Se lasa sa se raceasca bine. Este ideala cu o salata bogata, cu rosii coapte si cu otet balsamic.

Indrazneste, invata, incearca!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Blue cheese cheesecake, #retete prajituri simple, #prajitura branza sarata, #prajitura branza reteta, #chef Doru Serban retete , #bucatarie