Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Creme brulee

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 12:41
4679 citiri
Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Creme brulee
Foto: Facebook/Chef Doru Serban

Chef Doru Serban, care se autodefineste un "idealist pana in panzele albe", reinventeaza bucataria, sugerand saptamanal cititorilor Ziare.com retete ce au la baza combinatii aparent de "nefacut". Cu toate acestea, odata gustat rezultatul finit, te miri de armonia gustului.

Sapatamana aceasta, el s-a oprit asupra unui desert bun "de te lingi pe degete".

"Mintea mea isi ocupa tot timpul desenand povesti. Intru peste ea si o vad cum creioneaza, cu detalii microscopice si culori nestiute, peisaje unice despre orice. Isi creeaza un ideal atat de puternic despre ceva in care vrea sa creada, incat chiar si cel mai clasic si simplu gand este pus la punct in cele mai mici detalii.

Ea nu se multumeste niciodata cu mediocritati, refuzand sa creada ca nu exista perfectiunea, iar de aceea cosul de gunoi este plin cu schite ce pentru multi ar parea chiar opera finala, 'originalul'...

Poate va mai aduceti aminte de ce a fost in stare cu Pavlova cu levantica, Mousse de ciocolata cu chilli sau Smart cookie.

Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Pavlova cu levantica

Ei bine nici de data asta lucrurile nu stau altfel:

O vad cum creioneaza de foarte mult timp o femeie frumoasa - imbracata in rochie crem de satin, simpla si eleganta, un ruj care sa ii contureze un zambet 'smart' si doua picaturi de parfum, eventual sugerate chiar de Coco - asteptand sa o indragostesc de mine!

Ei bine dragilor, aceasta femeie seamana in mintea mea cu unul dintre cele mai cunoscute deserturi clasice, unul dintre motivele pentru care m-am facut bucatar si care in mintea mea este in continua perfectionare, desi este reteta originala de acum 400 de ani.

Fin, cremos, simplu, dar elegant, parfumat discret doar cu putina vanilie, creme brulee, este in mintea mea, perfectiunea si inca ma simt la inceput desenand-o!

Ingrediente:

500 ml smantana 32%

4 galbenusuri

50 g zahar

1 pastaie de vanilie

Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Mousse de ciocolata cu chilli si sare de mare

Cum se face:

Puneti smantana la incalzit cu vanilia pe care o despicati pe din doua si cu un cutit razuiti semintele din pastaia de vanilie.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.

Smantana incalzita se toarna o treime peste galbenusuri, amestecand incontinuu cu un tel, apoi se toarna si cealalata parte, amestecand incet, pentru a se omogeniza.

Strecurati compozitia. Turnati-o in forme pe le asezati pe o tava de cuptor, turnati niste apa fierbinte printre ele (ca sa se coaca mai repede) si dati la cuptor. Crema se coace 35 de minute la 160 grade C, apoi se raceste pentru cateva ore.

La servire se presara cu zahar apoi se flambeaza cu alcool sau se arde cu o torta, pentru a crea o crusta de caramel deasupra cremei".

Chef Doru Serban

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Creme brulee, #Creme brulee reteta, #chef Doru Serban retete, #retete prajituri clasice, #retete prajituri usoare , #bucatarie