Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gateste sanatos si in siguranta - secretele unui bucatar sef

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 18:17
6418 citiri
Gateste sanatos si in siguranta - secretele unui bucatar sef
Foto: Natures Health Foods

Mancarea facuta de mamele noastre este cea mai buna, insa vine o vreme cand trebuie sa ne ocupam singuri de bucatarie. Pentru a nu da gres, ia in calcul secretele unor bucatari si sigur o sa iti iasa totul asa cum vrei.

Cel mai important este sa stii ca este bine sa mergi la cumparaturi miercurea, aceasta fiind cel mai putin aglomerata zi din saptamana.

Incepe prin a te asigura ca nu te vei rani in timp ce tai carnea sau legumele, asa ca pune sub tocator un prosop de bucatarie umed pentru ca acesta sa nu alunece, te sfatuieste Natures Health Foods, care a cules cateva sfaturi pentru cei care cred ca mai au inca de invatat in ale bucatariei.

Daca vrei sa gatesti carne, pune-o intr-o punga si scufund-o in apa calduta timp de 30-60 de minute inainte de preparare. In acest mod se va gati mult mai usor si in mod egal.

Da viata legumelor care s-au inmuiat introducandu-le in apa foarte rece.

Nu uita: bucatarul sef isi pazeste degetele. Daca ai de taiat ciuperci, ceapa, morcovi, ardei, cartofi sau alte astfel de legume, prima data injumatateste-le. Iti va fi mult mai usor sa le maruntesti.

Ai uitat carnea cam mult pe foc? Taie-o in felii, pune-o pe farfurie si pune peste ea un amestec de rosii tocate, ceapa si ardei iute. Poti adauga si putin ulei de masline.

Alimentele calde servite pe o farfurie rece reprezinta o greseala demna de un incepator. Nu o mai face.

De ce sa gatiti "ca la mama acasa"

In bucatarie, chiar si atunci cand gatesti, cel mai mult iti este de folos propria gura. Gusta din felul de mancare de cel putin trei trei ori in timpul procesului de preparare pentru a stii cat de condimentata este dupa fiecare ingredient adaugat.

Bucatile mari de carne, precum cea de porc sau pulpele de pui, se pot arde la exterior inainte de a fi gata in interior. Pentru a impiedica asta introdu in partile mari mici tije din otel inoxidabil.

Ai chef de un suc natural din citrice? Pune lamaile si portocalele 15 secunde in cuptorul cu microunde si o sa vezi ca vei avea parte de mult mai mult suc.

Vrei sa ai parte de tigaia din teflon cat mai mult timp? Atunci nu o pune pe foc mare.

Pentru a da mai mult gust alimentelor prajite, pune 50% ulei si 50% unt.

Niciodata nu tine rosiile in frigider. Nici piersicile, cartofii, ceapa, painea, usturoiul sau cafeaua. Temperatura scazuta poate compromite aroma si textura acestora.

Nu iti ies pastele la fel de gustoase ca la restaurant? Asta pentru ca bucatarul de acolo pastreaza o ceasca din apa in care au fiert pastele si o adauga la sos.

Vrei ca puiul sa fie cat mai crocant? Atunci cumpara-l cu o zi inainte de a-l gati, presara o lingura de sare de mare pe el si tine-l descoperit la frigider. Aerul si sarea vor scoate excesul de apa din el.

Ai pus din greseala prea multa sare? Toarna putin otet pentru a rezolva situatia.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#sfaturi bucatar sef, #sfaturi gatit sanatos, #trucuri gatit, #prea multa sare mancare, #trucuri bucatarie , #bucatarie