Mancaruri "traditionale" pentru cei bogati (Galerie foto)

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 07:12
9431 citiri
Mancaruri "traditionale" pentru cei bogati (Galerie foto)

Oricat de bune ar fi bucatele traditionale romanesti, vine un moment cand ce-i mult strica. Daca majoritatea dau deoparte carnea grea si se rezuma, macar pentru cateva zile, la legume, fructe si sucuri naturale, exista oameni care isi pot permite sa puna pe masa adevarate deicatese, care costa mici averi.

Iata cu ce se delecteaza rasfatatii sortii in caminul propriu sau in cele mai alese restaurante din lume, potrivit Listverse:

Ou de Araucana

Gainile Araucana sunt originare din Chile si sunt deosebite prin faptul ca depun oua albastre. Doar localul "The Tocqueville", din New York, serveste acest fel de mancare, usor fiert, cu risotto sau paste. O portie costa 100 de dolari, pret justificat de prezenta trufelor Perigord, care intra in compozitie.

Pepeni galbeni Yubari

Acesta este un pepene hibrid, obtinut din Earl's Favorite si Burpee, un tip de pepene iute. Hibrizii sunt crescuti doar in serele din Yubari, in insula Hokkaido, din Japonia.

Gustul este undeva intre pepene galben, rosu si ananas. Poti sa cultivi pepenele si singur, dar nu va fi un pepene Yubari daca nu e crescut pe insula. Un astfel de desert poate fi cumparat la preturi cumprinse intre 50 si 100 de dolari.

Un asemenea pepene, insa, perfect sferic, a fost vandut la o licitatie cu 26.000 de dolari.

Pizza de aur a lui Margo

Chiar poti sa mananci aur, caci nu iti va face rau, iar daca ai bani si nu ai ce face cu ei, de ce sa nu experimentezi asa ceva? Pizzeria Margo, din Malta, vinde o pizza cu trufe albe si garnisita cu frunze de aur. Trufele albe "Alba madona" sunt cele mai scumpe din lume, fiind foarte rare si greu de gasit.

In mod ciudat, gustul lor este descris de experti ca "mucegai, usturoi, gaz natural, gust branzos, de ceapa, dar nu chiar ceapa, de pamant, de varza, gust parca rupt din rai". Detaliata descriere, ciudata concluzie...

Pentru o astfel de pizza se folosesc mozzarella de bivol Campana si aur de 24 de carate. Un asemenea fel de mancare costa 1.800 de euro.

Vin Romanee-Conti Grand Cru

Cum o masa buna trebuie insotita de un vin ales, daca vrei sa faci un adevarat festin, trebuie sa cumperi cel mai scump vin din lume, de pe domeniile Romanee-Conti.

Aici se produc 3.500 de sticle de bautura pe an, dintre care doar 500 sunt Grand Cru. Un set de sticle de vin din 2005 costa 11.800 de dolari, ceea ce inseama aproape 1.000 de dolari pe sticla sau 245 de dolari un pahar. Iar anul la care fac referire preturile a fost unul moderat, din punct de vedere al calitatii licorii.

O sticla din 1990 se comercializeaza cu cu 10.953 de dolari, ceea ce inseamna ca un pahar costa 2.738 de dolari.

Rulourile cu sushi ale lui Angelito Araneta

Patru bucati de sushi te vor costa 1.971 de dolari, ele continand otet balsamic de 12 ani, orez japonez, apa virgina de 70 de ani, zahar Muscovado, somon roz norvegian, castravete, mango, foie gras, castravete de mare, carne de crab, sofran salbatic, maioneza cu unt, 12 perle palawan si diamante africane.

Perlele sunt de marimea unui bob de mazare si le poti manca sau pastra si vinde mai tarziu. In plus, fiecare rulou este invelit in foita de aur de 24 de carate.

Branza de magarita

Nu este o gluma, caci magaritele produc lapte la fel ca vacile si iepele, iar fiecare lapte poate fi transformat in branza. Poate ca nu suna foarte apetisant, dar gustul este cu adevarat deosebit, potrivit expertilor.

Astfel de branza se obtine de la o ferma de langa raul Zasavica, din vestul Serbiei. Este nevoie de 25 de litri de lapte pentru un kilogram de branza afumata.

O jumatate de kilogram dintr-o astfel de delicatesa costa 700 de dolari.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#mancaruri extravagante, #mancare scumpa, #cele mai scumpe mancaruri, #mancaruri aur diamante , #bucatarie