Neasteptatele intrebuintari practice ale pastei de dinti

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 09:49
14244 citiri
Neasteptatele intrebuintari practice ale pastei de dinti
Foto: infoniac.ru

Putina lume stie ca pasta de dinti poate avea incomparabil mai multe intrebuintari practice in gospodarie decat simpla spalare a dintilor.

Exista o lista lunga de aplicatii, de la curatarea tacamurilor pana la indepartarea intepaturilor de insecte. Merita citit si retinut, noteaza Infoniac.

Amelioreaza iritatia intepaturilor produse de insecte

Pasta de dinti, aplicata in strat subtire pe intepatura de tantar sau de la o alta insecta, reduce senzatia de usturime si accelereaza vindecarea.

Atentie: inainte de a aplica pasta, locul trebuie spalat cu apa si sapun, apoi tamponat cu un prosop fin, textil sau de hartie. Procedura se poate repeta de 3-4 ori, daca este necesar.

Calmant in cazul unor arsuri usoare

Daca arsura a provocat numai o iritatie si nu o rana deschisa, pasta de dinti este solutia perfecta pentru calmarea usturimii si accelerarea vindecarii.

Dar, atentie, in cazul unei rani deschise nu ajuta. Atunci, apelati la farmacist, sau, dupa caz, chiar la medic.

Toaleta unghiilor

Asa cum pasta de dinti este facuta sa curete suprafata dintelui, facandu-l sa straluceasca, poate face sa straluceasca si unghiile. Este suficient sa le lustruiti cu periuta (alta decat cea folosita la dinti). Mana se spala bine inainte de procedura si se clateste cu putina apa dupa.

Indeparteaza mirosurile patrunzatoare

Daca ati curatat ceapa, usturoi, peste sau alte alimente cu mirosuri patrunzatoare, veti constata ca sapunul spala, dar nu indeparteaza mirosul.

Dupa ce v-ati spalat bine pe maini, frecati-le cu putina pasta de dinti, timp de 3-4 minute. Mai spalati o data cu apa usor calduta si mirosurile dispar.

Indeparteaza petele

Problema este delicata, intrucat pasta de dinti nu numai ca indeparteaza petele, dar uneori decoloreaza. Ca urmare, in cazul obiectelor colorate, trebuie incercata mai intai intr-un colt discret.

Daca n-a deranjat, frecati locul patat cu o periuta sau o laveta moale, umeda si unsa cu pasta de dinti. Curata petele organice (de la diverse alimente), dar nu si pe cele chimice (cerneala, vopsea).

Refrisat pantofii

Pantofii de tip textil sau din plastic (de exemplu, adidasi), patati sau cu aspect uzat, se refriseaza cu o periuta unsa cu pasta de dinti, dupa ce au fost umeziti, in prealabil cu un burete.

Tot cu buretele umed, se sterg urmele de la pasta, iar suprafata va arata improspatata, poate chiar ca noua.

Urmele de creion sau marker de pe pereti

In cazul cand copilul a mazgalit peretii, solutia finala va fi o noua zugraveala, dar, daca urmele nu sunt prea "dusmanoase", puteti incerca sa le curatati, frecand usor cu o laveta umeda unsa cu pasta de dinti.

Atentie, laveta trebuie sa fie tot timpul curata. Deci, daca a sters partial culoarea, trebuie spalata periodic, altfel "intinde" vopseaua, lasand o pata inestetica.

Solutia ideala pentru argintarie

Nimic nu curata asa bine argintaria patinata de vreme ca pasta de dinti. Se umezeste obiectul de argint si se freaca insistent cu periuta. Depunerile dispar aproape instantaneu, iar obiectul devine alb si stralucitor, ca nou.

In cazul cand au ramas, totusi, urme in ornamentatia argintului, repetati operatia, mai insistent, local. Nu folositi periute aspre care pot zgaria argintul.

Bijuterii de aur

Si pe acestea le curata pasta de dinti, dar periuta trebuie sa fie si mai fina. Totusi, in cazul cand bijuteria contine pietre pretioase montate, este bine ca operatia sa o faca un bijutier. Pasta poate deteriora imbinarea dintre piatra si suportul de aur.

Curatarea claviaturii

Claviatura instrumentelor muzicale arata cu timpul invechita, din cauza urmelor de substanta organica, lasate de degete. Clapele se sterg cu o laveta fina, muiata in apa si unsa cu pasta de dinti. Dupa terminarea procedurii, claviatura se sterge cu alta laveta umeda si, in final, cu una absorbanta.

Funinginea si arsura de pe vase

Funinginea si arsura de pe vasele de metal sau fonta se inlatura cu pasta de dinti, aplicata pe o perie aspra. Dupa inlaturare, continuand operatia cu o perie fina sau o laveta, obtineti o suprafata stralucitoare.

Atentie, pasta de dinti nu curata grasimile arse de pe tigaie sau de pe aragaz. Pentru asa ceva, exista preparate speciale.

Si, in final, o regula generala: pentru dinti, folositi desigur pasta preferata sau cea laudata la televizor. Pentru alte scopuri, este la fel de buna orice fel de pasta de dinti, inclusiv cea mai ieftina de pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#pasta dinti, #efect pasta dinti, #intrebuintari pasta dinti , #bucatarie